IFK Kungälv stod överlag för en stark insats när laget under lördagen gästade Lidköpings AIK. Trots ledning med 1-3 i halvlek föll Kungälv dock till slut med 4-3 efter att hemmalaget avgjorde på övertid.

Efter en tung förlust i premiären mot Katrineholm med 7-2 bortais, kom IFK Kungälv ut som ett helt annat lag under lördagens match mot LAIK i Sparbanken Lidköping Arena.

IFK Kungälv bygger den här säsongen ett nytt lag från grunden beståendes av spelare från de egna leden och spelare från närområdet. Under lördagens match var medelfödelseåret i truppen 1996.

I den elfte minuten tog laget ledningen med 0-1 efter att Daniel Strömquist snyggt frispelat Anton Ysing. Direkt efter ledningsmålet var hemmalaget nära att kvittera, men efter att Viktor Lindblom i Kungälvsmålet först räddade ett friläge kunde IFK istället öka på till 0-2 då Andreas Kihlvall dunkade in en hörna anfallet efter.

Laik fick dock kontakt omgående då Kungälvsbekantingen Simon Artig reducerade till 1-2.

Laik hade överlag mest boll under matchen, men Kungälv stod hela tiden upp samlat och tillät inte hemmalaget att skapa speciellt mycket framför Lindblom i kassen.

Innan halvtidsvilan kunde IFK istället öka på till 1-3, den här gången genom Niklas Holopainen.

Halvtidsresultat: 1-3

Den andra halvleken startade bra för Kungälv som tidigt skapade ett par hörnor. Utdelningen uteblev dock och istället var det Laiks tur att hitta rätt på sina hönor, vilket laget inte lyckades med i den första halvleken.

2-3 kom i den 61:e minuten på en högerhörna och bara fyra minuter senare kom nästa hörnmål från samma sida.

3-3 såg sedan ut att stå sig matchen ut. I den 91:e minuten fick dock hemmalaget en sista chans då den tidigare Villa-Lidköping- och Kalix-spelaren Christoffer Norin satte dit 4-3. Kungälv var sedan en hårsmån från en kvittering i matchens sista sekunder men 4-3-resultatet stod sig matchen ut.

Förlusten var givetvis snöplig då IFK föll på övertid, men insatsen i stort visar att IFK Kungälv, trots rådande förutsättningar utan en hemmaplan att träna på, har någonting på gång och bygga vidare på.

Under lördagen saknades också spelmotorn Viktor Uhlin, som blev avstängd i tre matcher efter premiären mot Katrineholm. IFK-produkten Gustav Friman fanns inte heller med i laget då han var med i Frillesås matchtrupp i deras 2-2 match mot Hammarby på Sjöaremossen i Elitserien.

Klicka här för matchfakta.