Då var det äntligen dags för hemmapremiär i bandyallsvenskan 2019/2020, på lördag kl 15.00 mot Tillberga Västerås. Skarpe Nord har genomgått ett servicearbete och kontroll har gjorts men nu är isen äntligen på plats och spelklar. A-laget gör i och med detta sitt första pass på hemmaplan imorgon fredag för att ladda upp inför matchen på lördag.

Kungälv har börjat serien med två förluster och killarna borde vara revanschsugna efter detta då man gjorde en riktigt bra match senast. Första matchen var det storförlust mot Katrineholm med 7-2 och senaste matchen var det precis en förlust då LAIK avgjorde i slutminuterna till 4-3.

Anders Liw säger att man gjorde en riktigt bra insats senast där man kämpade bra och lyckades med fina kontringar, men laget gjorde för många misstag. Man blev också lite passiva, då man lät LAIK hålla boll och ägde inte så mycket boll själva i andra halvlek. Mot Tillberga vill man se Kungälv spela med en stark defensiv och ett starkt eget spel och minimera misstagen.

Viktor Uhlin är fortfarande är avstängd, men i övrigt ska laget vara spelbart.

Vi vet att Tillberga är ett ungt och piggt lag med ett avtal med Västerås SK, så kapacitet finns. Tillberga har förlorat borta mot Boltic med 7-4 och även hemmaförlust mot Gripen med 4-3. Då gjorde de en riktig bra match medan Gripen var sämre än vanligt. I sina två sista träningsmatcher innan säsongen drog igång förlorade de stort mot Nässjö respektive Tellus, som båda är tippade topplag.

Varmt välkomna till Skarpe Nord för att äntligen dra igång säsongens hemmamatcher!