Hemmapremiären bjöd inte på det bästa förutsättningarna då det vid matchstart var sju plusgrader och kraftigt regn. Det enda positiva var vinden som var svag. Dessa förhållanden påverkade givetvis matchbilden och isen var både mjuk och vattnig, vilket gjorde det svårt att spela bollen utan det var lyft som fick bli det fungerande sättet denna match.

Efter nio minuter spelade kom första målet då Tillberga fick till ett lyft fram till Niklas Engström som sköt ett lågt långskott som gick in i mål och gav Tillberga ledningen i matchen med 0-1. I 16:e matchminuten fick Tillberga till ett riktigt farligt skott som Victor Lindblom räddar.

Kungälv försöker att skapa chanser genom lyft men når inte riktigt hela vägen. Ju längre matchen går desto mer svårspelad blir isen och det är inte en lätt uppgift att spela bra bandy på Skarpe Nord idag.

Tillberga skapar flera chanser och får även några slumpchanser men Viktor Lindblom gör en stabil insats när han räddar dessa skott. Tillberga dominerar spelet under de första 30 minuterna av matchen.

Efter 33 minuter kvitterar IFK till 1-1 när Anton Ysing gör mål efter ett frislag från Andreas Berggren som målvakten sånär är på men som glider fram till Anton Ysing som kan peta in bollen i mål . Här tar Kungälv över spelet mer och mer och skapar flera hörnor och även ett par chanser mot mål.

Halvtidsresultat 1-1

Andra halvlek startar på samma sätt som första halvlek slutade, med kraftigt regn och vattenfylld is trots att isen precis blivit avkörd där vattnet östs bort. Annars börjar halvleken jämt där det fortsatt är ett spel med mycket lyft och båda lagen skapar chanser och även skott på mål.

Efter ca 60 minuter så har faktiskt regnet nästan avtagit helt vilket öppnar upp för lite fler chanser till spel och inte bara lyft. IFK står upp bra nu och äger delar av spelet och känns relativt trygga i spelet.

Efter 66 minuter så tar Kungälv ledningen med 2-1 efter ett lyft in i straffområdet där det blir lite rörigt med flera chanser men där Erik Olsson tillslut drar vinstlotten och lyckas peta in bollen i mål.

Direkt efter IFK:s mål har Tillberga ett jätteläge för att kvittera men Kungälv lyckas reda upp det i sista stund. Regnet tilltar lite igen och det är fortsatt jämt där lyften fortsätter dominera och lagen trycker på bra och skapar vissa riktigt vassa lägen.

IFK ska tacka Victor Lindblom efter matchen för han står för flera riktigt vassa räddningar som faktiskt räddar Kungälv från att förlora.

Tillberga pressar på allt vad de kan för att få till en kvittering och det är ett riktigt ställningskrig ute på plan där det tydligt märks att båda lagen desperat vill ha med sig dessa två poäng efter tuffa starter i serien.

Efter 88 minuter får IFK utdelning på sitt spel då Anton Ysing gör sitt andra mål för dagen och utökar ledningen till 3-1.

För att summera matchen så är det verkligen två hungriga lag som båda sliter och kämpar och inget av lagen deppar ihop av det dåliga vädret och det är en oerhört jämn match där vilket som av laget faktiskt skulle kunnat dra det längsta stråt, men idag blev det Kungälvs som lyckades med det där lilla extra och fastställde slutresultatet till 3-1.

För fullständig matchfakta klicka här.