Det är dags för säsongens andra och tredje hemmamatch på Skarpe Nord  när Kalix och Tellus  i I helgen kommer på besök. Två motståndare med Elitserierutin som förväntas bli tuffa att knäcka för IFK Kungälv.

– Det kommer bli två roliga och tuffa matcher att spela mot lag som inlett säsongen bra. Vi fick en positiv kick av förra helgens seger här hemma och känner oss såklart trygga hemma på Skarpe Nord där det ser ut som att vi kommer att slippa regn. Vi hoppas vi såklart att folket kommer och stöttar oss från läktaren med, säger IFK Kungälvs målvakt och lagkapten Victor Lindblom

Kungälv inledde Bandyallsvenskan med två bortamatch som innebar två förluster mot uppstickarna Katrineholm (som toppar tabellen efter 3 omgångar) och Lidköpings AIK.
Mot Laik hade Kungälv hade ledningen med 1-3 inför den andra halvleken men tillslut tappade IFK efter att LAIK gjorde 4-3 på övertid. Matchen var ändå ett fall framåt och det var något som IFK Kungälv tog med sig till säsongspremiären på Skarpe Nord då Tillberga kom på besök och besegrades med 3-1 på en plan där man hade bättre förutsättningar för att spela vattenpolo än just bandy.
Denna helg väntar två tuffa matcher för de rödblå Kungälvskamraterna och om man ser till lördagens match så är det ett målglatt Kalix som kommer på besök till Skarpe Nord med avslag 16.00.
Kalix kommer närmast från en helg i Dalarna där Borlänge först besegrades med 4-6 och ett oavgjort möte mot Rättvik som slutade 6-6 efter en rejäl show från den vassa anfallaren Johan Sundqvist som under helgen hela gjorde 7 mål, varav 5 mål i matchen mot Rättvik.
Johan Sundqvist är givetvis en spelare för publiken och IFK Kungälv att hålla koll på men förutom honom så finns det även kvalité i form av spelare nummer 10. Simon Viklund samt 92. Anton Voronchikhin.
- Kalix är stora och starka samt väldigt bra på fasta situationer vilket blir en utmaning att stoppa, sen gäller det att hålla koll på deras duktiga offensiva spelare, säger Kungälvs målvakt Victor Lindblom.
Förra säsongens enda möte slutade med en seger för IFK Kungälv på Kalix IP med 5-7 och i den matchen så gjordes fyra av Kalix mål på hörna. Det är något laget fortsatt varit starka på den här säsongen då laget från Norrbotten pangat in 6 av 36 hörnor såhär långt, vilket ger en träffprocent på 17 procent.
Tellus väntar på söndag 
På söndag, med avslag 15.00, så är det dags för ett av nykomlingslagen i Bandyallsvenskan att komma på besök då IK Tellus, laget som inför säsongen 2016/2017 fick ta över IFK Kungälvs plats i Elitserien, tillslut åkte ur den högsta serien under sin tredje säsong i den.
Kvarterslaget från Stockholm har inlett serien på ett bra sätt med en tung seger på bortaplan mot seriefavoriterna Falu BS med 1-5 på Lugnet i Dalarna. Dessförinnan så togs det poäng på bortaplan mot Rättvik (3-3) och i den senaste matchen spelade man 5-5 hemma på Zinken mot Ljusdal.
Spelare som finns kvar i laget är rutinerade rävar som Tobias Björklund, Martin Krigh, Martin Deacon och flertalet andra som stannat kvar i klubben trots degraderingen till Allsvenskan.
Noterbart är att detta är det första mötet mellan IFK Kungälv och IK Tellus någonsin.
– Väldigt inspirerande att få möta en av favoriterna i serien på hemmaplan, dom har en duktig stomme i laget och ett spel som dom har med från Elitserien, dom är vana vid samma förutsättningar som oss då dom spelar sina hemmamatcher på Zinkensdamm men vi känner oss riktigt starka här hemma och hoppas såklart på att kunna bjuda upp till en rejäl kamp här hemma på Skarpe, avslutar Victor Lindblom