Bandyallsvenskans nordligaste lag Kalix var på besök på Skarpe Nord under lördagseftermiddagen när IFK Kungälv spelade sin andra hemmamatch för säsongen.

Efter en frejdig start på matchen med fyra mål på tio minuter så var det tillslut Kalix som var starkast när siffrorna skrevs till 2-6.

Det bjöds på bättre förutsättningar för Bandy på Skarpe Nord denna Lördag när Kalix tog ton direkt under inledningen av matchen och kunde gå ifrån till 1-3 efter bara tio minuter, där målen för Kalix kom genom Johan Sundqvist, Ivan Detsura samt Anton Khrapenkov och för Kungälv Christoffer Trysberg som fick göra sitt första mål för IFK Kungälv i allsvenskan.
Publiken på Skarpe Nord fick se ett Kalix som fortsatte att dominera matchen under dom första 20 minuterna innan Kungälv allt mer kunde växa in i halvleken som tillslut gav Kungälv resultat då Niklas Holopainen kunde reducera matchen till 2-3 då han tog bollen från Anton Khrapenkov och pangade in bollen i nät.
Ett par minuter senare så var det mycket nära att även kvitteringen kunde vara ett faktum då Christoffer Trysberg fick en jättemöjlighet framför Kalixmålet, där var det dock en snabb reflexräddning från bortamålvakten Oskar Sundqvist som satte stopp.
Bara minuten efter kvitteringsmöjligheten för IFK Kungälv så kom det en timeout ifrån gästerna, som genast gav ett lugn hos norrbottningarna som kunde reda ut dom sista minuterna vilket gav ett resultat i halvtid som var 2-3, fördel Kalix.
Andra Halvlek

Hemmapubliken andades optimism efter den fina avslutningen i den första halvleken av Kungälvskamraterna, dock var det något som snabbt gick ur då Kalix inledde den andra halvleken precis som dom gjorde i den första med ett snabbt mål genom hela Allsvenkans skyttekung, lagkaptenen Johan Sundqvist som gjorde sitt andra mål i matchen fram till 2-4 efter 49 minuters spel på Skarpe Nord.
En andra halvlek där Kalix omgående satte en hög press på IFK Kungälv vilket förutom ett tidigt 2-4 mål även gav två ytterligare mål, först fram till 2-5 i den 57:e matchminuten och sedan när slutresultatet fastställdes till 2-6 i den 83:e minuten när Johan Sundqvist gjorde sitt tredje mål i matchen och sköt IFK Kungälv i sank.
Nu får våra rödblåa hjältar slicka såren och kungälvspubliken får njuta av Bandy igen redan imorgon då stockholmslaget IK Tellus som idag besegrade Gripen på bortaplan med 4-6 kommer på besök till Västkusten.