IFK Kungälv tog under söndagseftermiddagen sin andra seger för säsongen när Tellus besegrades med 4-1 hemma på Skarpe Nord.

Det var ett Kungälv som satte sig i förarsätet från start i den här matchen när domartrion korsade armarna i luften och signalerade för straff redan i den fjärde matchminuten efter en briljant uppåkning ifrån Viktor Uhlin som var tillbaka efter avstängning. Straffen förvaltades på absolut bästa sätt av Niklas Holopainen som gav kamraterna ledningen med 1-0.

Kungälv skulle sedan fortsätta att spela en trevlig bandy under inledningen och när matchklockan passerade 21 minuter så fixade David Jensen fram en vänsterhörna för hemmalaget som Joel Emanuelsson dammade in till 2-0. En ledning för IFK Kungälv som kunde bli ännu större efter att Niklas Holopainen fått ett kanonläge till vänster om Tellusmålet, men ett avslut som Jakob Knutsson i bortamålet gjorde en kanonräddning på.

35 minuter in så kom så en liten dipp för de rödblåa och efter ett par felbeslut som gett ett par felpassningar,  kunde Tellusforwarden Tobias Björklund reducera till 2-1, ett resultat som stod sig halvleken ut.

- Våra första 35 minuter idag är riktigt bra där vi vågar hålla i bollen med många delaktiga spelare och som även ger resultat, sen blir det lite stressigt i defensiven med ett par felpassningar som gör att Tellus bjuds in i matchen igen och det kunde vara ett oavgjort resultat i halvtid med lite otur. säger IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin

Halvtidsresultat: 2-1

Optimismen var ändå hög hos hemmasupportrarna på Skarpe Nord när Kungälv skrinnade ut på isen för halvlek två, och det var en optimism som steg ännu mer när Viktor Uhlin pangade in 3-1 i den 54:e minuten, lågt till vänster om Telluskeepern.

Ett allt mer desperat Tellus försökte få ett grepp om matchen men närmade sig inte mer än ett par gånger med avslut utifrån och Kungälv kunde sedan fastställa slutresultatet till 4-1 då Anton Ysing höll sig framme på en hörnretur i den sista spelminuten.

- I andra halvleken har vi väl rätt bra kontroll på Tellus, men jag önskar nog att vi kunde hålla i bollen lite mer, det blev ganska stressigt i vissa delar och spel mot klockan. Killarna gör i sin helhet en kanoninsats mot ett bra lag och nu får vi en härlig boost som vi kan ta in i nästa vecka med nya träningar och matcher, avslutar Anders Uhlin

HEJA KUNGÄLV!

Foto: Johan Spanås (bandyfoto.se)