Det har gått relativt bra för IFK 3.0 det senaste. Trotts det nya unga laget man hade inför säsongen så har man fått ihop det fint bitvis och inte minst i senaste matchen mot Tellus, som kom från elitserien och som har tagit 6 poäng i allsvenskan hittills, mot dom vann IFK med 4-1 . Men nu väntar en tuff utmaning när Kungälv möter två starka lag på bortais. 

I helgen åker IFK iväg på en två matchers turné till Rättvik och Ljusdal som man möter på lördag respektive söndag. Detta kommer blir två svåra matcher och en intensiv helg med både täta matcher och många mil på vägarna.

Rättvik som har hall har bra och fina förutsättningar och detta gynnas de givetvis av med bland annat många fler träningar på stor is än vad Kungälv har. Dom har även ett samarbete med Edsbyn och har tagit sex poäng hittills i tabellen vilket gör dem till ett slagkraftigt lag.

Ljusdal har ett ungt och skridskostarkt lag och har startat säsongen mycket stark där de ligger på en tredje plats i tabellen men med samma poäng som både ettan och tvåan. Ljusdal har ju även räven Mikhail Svechnikov som kan sin sak och som Kungälv kommer behöva se upp med.

IFK vill fortsätta med sitt fina engagemang och sin glöd och hoppas givetvis på att kunna ta med sig lite poäng hem från denna resan. Laget är intakt och alla spelare är tillgängliga för spel.

Sammanfattning från båda helgens matcher kommer på söndag.

Matchen följer ni som är prenumeranter på KungälvsPosten kostnadsfritt via denna länk. Annars följer ni matchen som vanligt på elitrapport.se