Det blev tyvärr en tung helg med dubbla förluster för Kungälv där man dessvärre även släppte in mycket mål och tappar då även i målskillnaden i tabellen vilket ger laget en uppförsbacke inför den fortsatta säsongen.

IFK förlorade matchen mot Rättvik på lördagen med 7-2 och man kan väl säga att första halvlek ändå var relativt jämn i bollinehav även om Rättvik hade mer fart på skridskorna. IFK släppte som ofta gångbart in tidiga mål och detta är något man måste jobba på och försöka ändra och bryta den trenden.

Kungälv spelade med ett lågt försvarsspel och en hög backlinje men fick inte riktig grepp om Rättviks breda och samlade anfall där man både lyfte och spelade runt på kanterna. Målen var spelmål, dels två skott och två genomåkningar. IFK skapade inte så mycket i första halvlek men trillade boll ganska fint men vågade inte riktigt gå fullt ut och komma samlade och skapade inte mycket. Niklas Holopainen skapade en fin genomåkning i första halvlek som ledde till en straff som han själv sköt i mål. Halvtidsresultat 4-1

I andra halvlek försökte Kungälv gå lite högre men detta hjälpte inte och man blev istället genomåkta flera gånger då Rättvik gjorde 3 mål i andra halvlek, duktiga i Rättvik var Tim Stjernström och Markus Lindholm. IFKs mål i andra halvlek gjordes även det utav Niklas Holopainen.

IFK förlorade tyvärr även matchen på söndagen borta mot Ljusdal med hela 10-2. Matchbilden som helhet sammanfattas med att Ljusdal var effektiva och IFK var ej intensiva bakåt.

Denna gången började dock Kungälv bra i första halvlek och skapade två fina kontringar och två hörnor men skotten var för dåliga och målvakten duktig. Laget gjorde även ett bra defensivt jobb och fina brytningar bakåt första tiden men sedan föll man ihop. Gångbart var att IFK höll i spelet men Ljusdal var snabba i sina spelstarter och åkte mycket skridskor och kom med mycket folk och gick runt på kanter och kom centralt i mitten. Halvtidsresultat var 6-2.

I andra halvlek var tempot lågt och IFK höll i bollen men Ljusdal kontrade och satte flera hörnor. Noa Djäkner gjorde i matchen 3 mål och Mikhail Svechnikov gjorde 4 assist. Bästa spelare i IFK var Victor Lindblom, Niklas Holopainen och Victor Uhlin.

Nu är det bara att stänga igen denna helg och ta med sig starten på matchen mot Ljusdal där man börjar matchen med att hålla tätt bakåt och fortsätta jobba på detta.

Fullständig matchfakta från Rättvik hittar ni här och från Ljusdal här.