Kungälv åker under fredagskvällen till Stinsen arena för att spela sin åttonde match för säsongen då laget som placerar sig precis ovanför Kungälv i tabellen, Nässjö IF står för värdskapet.

Perfekta förutsättningar väntar denna kvällen nere i Småland då inomhusarenan Stinsen Arena är spelplatsen för detta skådespel då IFK Kungälv jagar sin tredje seger för säsongen samt sin första bortaseger då segrarna så här långt har tagits på hemmaplan mot Tillberga och Tellus. Men för att nå dit så är det först en hård nöt att knäcka då i grunden svårslagna Nässjö väntar i omgång 8 av Bandyallsvenskan.

Den anrika klubben Nässjö IF (Bildat 1899 och 1 Sm-guld 1949) har av många stor respekt för sin fina ungdomsverksamhet och spelare som Daniel Andersson, Daniel Gratjov och Patrik Johansson har fått en del av sin skolning i föreningen.

Dagens Nässjö leds av den spelande tränaren Patrik Gustafsson Thulin som under de senare åren fått ordentlig fart på Nässjö då smålandslaget har spelat i kvalserien till Elitserien under dom sex senaste säsongerna, Årets säsongsinledning har dock varit något av en besvikelse för Röda Bollen, som lagets supportergruppering kallar sig, och efter endast tre segrar på de sju inledande matcherna, kommer det vara ett taggat hemmalag som väntar för Kungälv ikväll.

Spelare att kika närmare på i Nässjö, förutom Patrik Gustafsson Thulin, är målfarliga spelare som Linus Jönsson, Viktor Lindqvist och Linus Nilsson samt den stora talangen Oskar Hulthammar som är blott 17 år gammal.

För IFK Kungälvs del, gäller det att hitta rätt i sitt försvarsspel igen efter 17 insläppta mål under föregående helg, och till kvällens match får man även ett tillskott i truppen igen iform av David Jensen som under den senaste veckan spelat Elitseriematcher för IFK Vänersborg och har då varit enormt delaktig i deras uppbyggnad men även bjudit på ett par riktigt fina brytningar i försvaret, något vi förhoppningsvis även kommer få se ikväll ifrån den 20-årige Västgöten.

Matchen går att se på Kungälvs Posten alternativt Bandyplay.se där samtliga matcher sänds ifrån Bandyallsvenskan.

HEJA Kungälv!