IFK Kungälv åkte under fredagskvällen till Småland och Stinsen Arena för att ta sig an Nässjö, ett hemmalag som tyvärr skulle vara starkare och siffrorna skrevs tillslut till 7-4 för Nässjö och Kungälv fick då vända hem igen med tredje raka förlusten bakom sig.

- Vi gör det bra första 25-30 min in på den första halvleken men dessvärre så släpper vi in mål på tappade bollar och lite markeringsmissar, sedan orkar vi inte riktigt hela vägen in i den första halvleken, säger IFK Kungälvs assisterande tränare Anders Liw om den första halvleken

Det var Nässjö som inledde målskyttet efter 10 minuters spel genom Philip Lindqvist på passning från Gustav Enhagen. Glädje för Kungälv blev det när klockan tickat upp mot 18 spelade minuter och Joel Emanuelsson smällde in en vänsterhörna slagen av Greger Svenn fram till 1-1, en glädje som tyvärr skulle bli kortvarig då Martin Lindqvist gav hemmalaget ledningen på nytt bara 3 minuter efter kungälvs kvitteringsmål.

2-1 Nässjö som innan halvtidsvilan gjorde två ytterligare mål genom spelande tränaren Patrik Gustafsson Thulin samt Martin Lindqvist på nytt som därmed var tvåmålsskytt.

Halvtidsresultat: 4-1

Andra Halvlek
Den andra halvleken inleddes på absolut bästa sätt för IFK Kungälv när Anton Ysing med sitt femte mål för säsongen kunde reducera till 4-2, ett hopp som tändes hos kungälvssupportrarna som följde matchen hemma i sofforna och ett Kungälv som fått vittring.  Någonting som dessvärre släcktes något när Nässjö på en omställning kunde göra 5-2 genom Linus Nilsson och sedan även utöka till 6-2 fast denna gången genom Linus Jönsson.

Kungälv skulle dock inte ge sig och det var gästerna som reducerade gånger två när först Viktor Uhlin åkte igenom och la in bollen imål och vid 6-4 så skulle han passa bollen istället när Robert Thelin höll sig framme.
Nässjö skulle tillslut ta matchens samtliga poäng och det gjordes efter att Linus Jönsson med sitt andra mål för kvällen fastställt slutresultatet till 7-4.
- Vi möter ett skickligt Nässjö som straffar oss vid våra misstag men som även ligger långt före oss då dom har perfekta förutsättningar med inomhushall, det blir jobbigt då in mot slutet av halvlekarna, vi står dock upp relativt bra och det som blir viktigt för oss det närmsta är att kunna minimera våra misstag, då kommer vi att plocka poäng, avslutar Anders Liw

Nästa match spelas på Skarpe Nord nu på Tisdag då Örebro SK kommer på besök.

HEJA KUNGÄLV!

Text: Leboff Svensson