Den 26 december är som bekant den riktiga julafton för alla bandyälskare. I år är det IFK Kungälvs tur att stå för värdskapet då vi tar emot Gripen/Trollhättan i ett prestigefyllt västderby.

Att gå på bandy på annandagen är lika självklart som att tomten äter julgröt eller att Håkan ”Hogge” Olsson spelade med ”platsband” längst ner på sin klubba.

Under ett Annandagsderby gäller det att ge allt för så väl publik som spelare då det alltid är välfyllt på läktarna och en seger den här dagen brukar ge en bra känsla inför den så viktiga och matchintensiva perioden som följer runt nyår och under januari.

I år är det alltså Gripen som gästar Skarpe Nord med matchstart klockan 15.00. Ett Gripen som satsat hårt och för många var en självklar favorit att gå upp i Elitserien. Än så länge har laget inte riktigt fått det att klaffa helt och hållet, men med spelare som Tony Eklind och Mikko Lukkarila på isen, finns det få lag i Allsvenskan som på pappret kan mönstra en lika stark offensiv.

IFK Kungälv har inför året satsat på än mer ungt och hemvävt. Insatserna har varit blandade men kan laget få till det lika bra som mot fjolårets Elitserielag Tellus (seger med 4-1) finns kapaciteten att slå alla lag i serien.

IFK Kungälv hoppas på en riktig publikfest med mycket folk från både Kungälv och Trollhättan. Kungälv jagar dessutom revansch då Gripen vunnit Annandagsderbyna lagen emellan de två senaste åren.

Då det väntas mycket folk är det en god idé att skaffa en biljett redan nu. Med förköp går du före i entrén så att du kan ta dig en bra plats på arenan och i lugn och ro kunna diskutera matchen och allt annat man vill prata om med dina vänner och bekanta på läktarna innan matchen.

Biljetter hittar du på här. Nu hjälps vi åt att fylla Skarpe Nord för att skapa en härlig bandyfest och visa vilken sport det är som äger denna dag.