Då var det dags för IFK att ta nya tag. Efter flera bortamatcher i följd är det äntligen dags för en hemmamatch nu imorgon tisdag klockan 19.00 mot Örebro SK Bandy. Vädret ser ut att bli väldigt bra och det väntas bli nollgradigt och svag vind i Kungälv så vi får verkligen hoppas att prognosen stämmer. Detta bäddar för en härlig kväll på hemmaplan.

Dags att presentera morgondagens motstånd Örebro SK Bandy som spelar sina hemmamatcher i Behrn Arena inomhus så de har goda förutsättningar att träna under både höst och vinter vilket gör att de kan träna på alla möjliga detaljer. Detta kan dock göra det lite speciellt för dem att komma till Skarpe Nord och spela, inte bara utomhus utan även en välkänt svår plan att spela på.

Örebro började serien bra och de lyckades vinna tre matcher mot Nässjö, UNIK och Skutskär, de förlorade mot Katrineholm och spelade en oavgjort mot Boltic. Målskyttet rullade på bra i början av serien och de hade bra utdelning. Efter de inledande matcherna med poäng gick det lite sämre och man fick måltorka i två matcher, 3-1 förlust mot Tellus och och 2-1 vinst mot Kalix.

Örebro har spelat riktigt bra bandy men inte vart bra sista tredjedelen och haft svårt att göra mål i dem matcherna. Därför jublades det när en rejäl islossning kom i hemmamatchen mot Gripen senast då de vann med hela 11-2. Örebro hade då ett väldigt utspritt målskytte med hela 9 målskyttar och spelade bra defensiv och många alternativ framåt.

Örebro är framförallt en lagmaskin och har många duktig spelare som bidrar, men de har också problem att avgöra på sista tredjedelen ibland så kan Kungälv stoppa det så har man mycket vunnet. De största poänggörarna är ändå Sebastian Brandt 8+6, Nico Nevalainen 8+1 och Robin Folkesson 5+4.

I IFK gäller det att minimera misstagen och fortsätta med bra eget spel men även våga gå för det och anfalla med mycket folk och med mycket delaktighet av hela laget. Så vi ser fram emot en härlig bandykväll på Skarpe Nord  kl 19.00 där vi hoppas på ett hungrigt och revanschsuget lag.