Kvällens match började som sig bör när det kommer till Kungälv, genom att motståndarna tar ledningen efter mindre än två minuter spelade genom en hörna.

Spelet börjar lite trevande och lagen känner lite på varandra men det är Örebro som spelar mer som ett lag och kommer med variation i spelet och lyfter och går runt på kanterna. Lagen ligger ganska långt ifrån varandra och det är en snäll halvlek med ett fåtal utvisningar.

IFK lyckas ordna upp spelet lite igen efter det snabba målet och det spelas 18 minuter innan Örebro gör ytterligare ett mål, detta på en retur. Bara en minut efter detta lyckas de igen genom ett inspel till Alexander Strand som sätter bollen bakom Victor Lindblom.

Efter dessa två snabba mål går luften ur lite men Kungälv lyckas ändå samla sig och hålla lite i bollen och man lyckas hålla tätt fram till 38:e spelminuten då Örebro lyckas göra mål igen.

För att summera första halvlek så känns IFK lite avvaktande och man spelar ett lågt försvarsspel där man är ensamma i offensiven. Vinden tog i lite när matchen skulle börja och Kungälv hade motvind i första halvlek.

Halvtidsresultat: 0-4

I början på andra halvlek så har vinden tagit i ännu lite mer och Örebro kommer nu att få spela med lite tuffare motvind. Kungälv började andra halvlek bättre och hade några bra uppåkningar med skott som avslut. IFK lyckas också skapa två hörnor under de första nio minuterna, dock resulterar inte dessa i några mål.

Efter dessa hörnor så tar Örebro över spelet igen och trycker på och skapar några lägen. Efter 62 minuter får Örebro ännu en gång utdelning genom dålig markering av Kungälv och kan spela in bollen till Johan Näsholm som ökar på ledningen till 0-5.

Strax efter detta tar hemmalaget en timeout och direkt efter denna ser vi en uppryckningen i spelet då Kungälv får till ett kanonskott på mål som dessvärre tar i ribban. Marginalerna är inte riktigt på IFK:s sida när man väl lyckas att skapa lägen.

Spelet jämnas ut något efter detta och båda lagen äger i princip matchen lika mycket. IFK försöker trycka på och lyckas skapa en ny hörna efter 73 minuter, och denna gången så blir det äntligen utdelning för Kungälv när Joel Emanuelsson lyckas skuta hörnan i mål. Ett välbehövligt mål för hemmalaget i detta läget för att ha någon möjlighet att haka på Örebro i matchen.

Vinden fortsätter att öka stadigt och Kungälv har rejäl medvind men Örebro lyckas stå upp bra i motvinden. Känslan är att Örebro backat hem lite efter 78 minuters spel då laget har två spelare på utvisningsbänken.

Den sista kvarten av matchen är relativt händelselös och båda lagen spelar bollen men lyckas inte skapa några större faror.

Sammanfattningsvis så är Örebro helt klart det bättre laget och de visar på sin fina bredd i sitt spel, inte minst genom målskyttarna då de för dagen är hela fem stycken olika.

Efter att dagens alla matcher är färdigspelade så placerar sig Kungälv tyvärr på en tung 14:e plats i tabellen.

Slutresultat: 1-5

För fullständig matchfakta klicka här