IFK Kungälv förlorade under lördagseftermiddagen på bortaplan mot Boltic/Göta efter att siffrorna skrivits till 5-4, detta innebär att Kungälv är kvar på en tolfteplats i tabellen två poäng bakom Tillberga på säker mark.

Matchen inleddes som brukligt för IFK Kungälv denna säsongen där man gav motståndarna ett tidigt ledningsmål, i denna match gjorde hemmalaget Boltic 1-0 efter fyra minuter genom Andreas Eriksson.

Det skulle komma mera från hemmalaget innan Kungälv vaknade på allvar, 2-0 kom efter 23 spelade minuter och 3-0 redan minuten efter då målskyttarna var Gustaf Andersson samt Gustav Jansson för Karlstadgänget.

Inför tillresta bortasupportrar från Skarpa Supporterförening så skulle dock IFK Kungälv vakna till på Tingvalla, reduceringen till 3-1 kom igenom Christoffer Trysberg i den 32:a matchminuten innan den nyblivna finska landslagsmannen Niklas Holopainen kunde reducera ytterligare en gång när han pangade in 3-2 otagbart för Boltickeepern i den 37:e matchminuten.

Här var det många som trodde det var ett resultat som skulle stå sig halvleken ut, men hemmalaget ville dock annat när Ted Wiklund la ut bollen till Lucas Hovlund som från höger kunde skicka in ett lurigt skott mot det bortre hörnet som letade sig in i mål.

Halvtidsresultat: 4-2

Andra halvlek

Kungälv inledde den andra halvleken på absolut bästa sätt när Viktor Uhlin med sin patenterade fina skridskoåkning, drev upp bollen och serverade sen Anton Ysing ett friläge som Kungälvsanfallaren förvaltade på bästa sätt och gjorde sitt sjätte mål för säsongen fram till 4-3.

Ett Kungälvsmisstag genom en felpassning gjorde sedan att Boltic kunde utöka ledningen i matchminut 66 till 5-3 när Jonas Wennerström passade fram till Gustaf Andersson som fri med Victor Lindblom kunde göra sitt andra mål i matchen.

Kungälv kunde replikera omgående bara två minuter efter Boltics mål så var det Joel Emanuelsson som fick en fin träff på en vänsterhörna slagen av Anton Ysing och 5-4 gav Kungälv lite hopp igen, men tiden rann sedan från Kungälv och siffrorna skrevs till 5-4 för hemmalaget efter att Victor Lindblom gjort en fantastisk straffräddning i matchens sista ordinarie minut.

Kungälv vann iallafall den andra halvleken med 1-2 och det är något man kan ta med sig in i matchledigheten nu när nästa match för dom rödblåa är på annandagen då Gripen kommer på besök till Skarpe Nord.

Foto: Bandyfoto (Johan Spanås)