Först nyheten: Nr 83, Mikael Lindberg återupptar spelarkarriären och tränar för fullt med målet att ta en plats i laget till annandagen. Kul som tusan och ger laget ytterligare stadga och breddar truppen. Mer om Mikael kommer i införartikeln till matchen som kommer på juldagen.

IFK Kungälv vill önska er alla en riktigt God Jul men vi väntar lite med ett Gott Nytt År och varför kommer här:

Föreningen har genom åren fått tillgång till Skarpe Nord och allmänhetens åkning. Där har det slipats skridskor, grillats hamburgare, fikats och framförallt, lirats bandy och åkts skridskor. Även i år är det på samma sätt och ni inbjudes alla att närvara, åka lite grillor samt tjöta med övriga IFK:are. Vill ni hjälpa till med slipning, grillar, kiosker mm så anmäl er till Jonny Carlsson, jonny.carlsson@ifkkungalv.se eller +46 744 86 72 50. Arrangemanget är ytterst välbesökt och en mycket trevlig stund för samvaro med familj och övriga IFK:are. Nog behöver vi röra oss lite extra efter de avverkade julborden bland släkt och vänner så kom ner vet ja. 10:00-14:00 är det öppet. Samtidigt kan vi då också passa på att på Skarpe önska oss ett Gott Nytt År innan vi lämnar banan för kvällens festligheter lite här och var.

I övrigt kan det meddelas att första halvan av säsongen har varit en smula stökig med mycket regn på Skarpe och uteblivna resultat för främst A-laget. Annandagen har ännu inte spelats och den matchen lämnar vi därhän just nu. Senaste matchen, Boltic 14 dec borta, var dock ett fall framåt och det var på vippen att laget fick med en en poäng hem. Dock gick man stärkta ur matchen och energin på senaste träningarna har varit mycket god. Spelarrådet har också träffat ”sport” och snackat igenom vissa saker som oroat samt rätat ut vissa rykten och frågetecken som förekommit i truppen, vilket känns bra.

Annandagsderbyt mot Gripen kl 15:00 står för dörren och kampanj på sociala medier fortsätter för att fylla arenan och ge A-laget allt stöd att vinna matchen. Sedvanlig uppvärmning sker på O´Learys och glöm inte boka bord. För 299 kr får ni mat, dryck och entré. Ett bra erbjudande då annandagsderbyt är prishöjt till 140 kr i kassan men
O´Learyserbjudandet är detsamma, 299 kr.

Julgransförsäljningen pågår också vid MAXI, södra ingången genom kulturresors researrangör Micael Wickströms försorg samt många frivilliga resurser som säljer. Passa på och stöd IFK genom att köpa granen från IFK samt tjôta lite bandy med gubbarna som säljer och paketerar. Alla typer av granar finns såsom rödgran, kungsgran och silvergran samt närodlade i Karebytrakten och är nyhuggna och färska vid köp. Det är öppet vardagar 10:00-19:00 och helgen 10:00-16:00.

Sportsligt:
Regn, regn och åter regn kan väl vara en bra sammanfattning. Har inte upplevt mer regn än denna vintern och vi får hoppas det vänder på nyåret. Det eviga regnandet omöjliggör bra träningar och kan säkert förklara vissa resultat mot lag som vi normalt borde slå. Möjligen kan regnet vara positivt i vår strävan att påvisa att vi verkligen behöver komma inomhus för att får bra förutsättningar att utöva vårt sport.

A-laget har förlorat sina matcher fram till annandagen men ett möte mellan sport och spelarrådet har gett råg i ryggen och gett gruppen ny energi och förhoppningsvis vinner vi derbyt mot Gripen. Finns mycket bandy i Kungälv, sade legendaren, Ola Fredriksson, i sändningen från Karlstad och Bolticmatchen, men de måste sluta med misstagen samt kladda med bollen, avslutade han sitt omdöme om IFK. Så sant, så sant men vi var nära en vändning i Karlstad.

Kareby/Kungälv har haft en tuff inledning och tappat ledningar och får gnugga på i sin utveckling. Laget ligger näst sist efter sexomgångar med två poäng men många matcher kvarstår. Nästa match är det derby mot Surte i Ale Arena på annandagen och det är väl på sin plats att visa Surte var skåpet skall stå. Tyvärr krockar det med A-lagets derby mot Gripen men ”ce la vie” när spelschemat är tight och annandagen en högtidsstund för bandyälskare med massor av matcher över landet. En halvlek kan hinnas med innan det är dags att bege sig till Skarpe https://www.laget.se/Div-1

P19 tuffar på och leder sin ungdomsallsvenska södra med sju segrar och senast spöades grannen Surte med klara 4-2 i Ale Arena. https://www.laget.se/IFKP19

P16 har som sagt två lag igång och spelar i U16 A Södra där laget nu spelat fyra matcher. Senast matchen var en solklar säker seger över traditionellt duktiga Vetlanda BK med 9-3, härligt killar. Det andra laget lirar i U16 B Västra och ligger på en tredjeplats i tabellen efter tre vinster och två förluster. https://www.laget.se/IFKP16

P13/14 I helgen var det 11-manna i sydväst B Röd serie för spelare födda 07 mot Frillesås/Sunvära och där blev det vinst. Laget lånade in två 06:or samt tre 09:or och det gick hur bra som helst. Söndagen avlöpte med poolspel för spelare födda 08 med lag som Torup, Höjden och Mölndal. En seger, en oavgjord och en förlust blev resultatet. Under helgen har det spelats 11-manna för 07:or, Sydväst Grön borta mot Höjden på lördag samt för 08:or Höjden hemma på söndag, så många matcher är det, vilket är oerhört kul https://www.laget.se/IFKKUNGALV_P13P14

P11 lirade poolspel på Sjöaremossen i helgen som gick för spelare födda 10 och vann alla sina tre matcher och nytt poolspel och i lördags i Ale Arena för både 09:or och 10:or. Några vinster och några förluster sammanfattar den lördagen. https://www.laget.se/IFKKUNGALV_P11

P9 skulle spelat poolspel på Ruddalen söndag den 8 dec mellan men det blev tyvärr inställt men har nu spelat på Åby i Mölndal mot Mölndal vit och blå, Kareby röd samt Frillesås/Sunvära. Härligt att även P9 kommit igång. https://www.laget.se/IFKKUNGALV_P9

Bandyskolan och Skridskokul kämpar på trots regn och rusk. Nya ledarna i bandyskolan, Mattias och Johan, har blivit introducerade i IFK och gör nu sitt yttersta för att barnen skall tycka det är kul med bandy och fortsätta med sporten när de blir lite äldre och skall bilda lag. Skridskokul jobbar på genom Jörgen och Mona Stjernström och vi har aldrig varit fler än vi är nu, 150 barn anmälda vilket är all time high och oerhört roligt. Följd dem på Skridskokul ICA MAXI Bandyskola

Bandygymnasiet: Rullar på i god fart och inför nästa års antagning är det hela tre tjejer och tio killar som varit och testat samt klarat första testet. Framförallt visar tjejerna framfötterna och var riktigt duktiga. Anders Uhlin, huvudledare och Viktor Lindblom, assisterande ledare, har haft möten med föräldrar och informerat vad bandygymnasiet innebär. Mötet föll väl ut och föräldrarna menade att de verkligen gillar vad gymnasiet håller på med. Om allt faller väl ut på fortsatta testerna och eleverna kommer in på sina sökta utbildningar på Mimers, kommer gymnasiet göra en överintagning så att alla bereds plats för att utveckla sin bandy samtidigt som de pluggar.

Veckans matcher på Skarpe Nord. Vi har fått en uppdaterad länk till Erik Enströms, (nu i KSK) eminenta sida, bandyveckan.se Där kan man välja vilken arena som helst i Sverige och få veckans seriematcher på arenan. Tyvärr är ju inte poolspelen med men som sagt, alla serier. Vi har länkar till Skarpe Nord direkt men det är bara att byta bana om man vill kolla på Ruddalen, Ale etc. etc. Ni finner också länken på vår hemsida under information/matcher på Skarpe Nord; http://www.bandyveckan.se/arena/Skarpe%20Nord

Organisation:
Rekryteringar pågår och det finns många vakanser att tillsätta. Har ni någon så vill hjälpa till så hör av er så intervjuar vi.Ingen roll är för stor eller för liten. Kansliet har öppet som vanligt över helgerna och finns i princip alltid på telefon 0303-13330 samt mail kansliet@ifkkungalv.se

Hallfrågan:
Arbetet med hall pågår med oförminskad styrka. Kommunen arbetar med en helhetsplan om idrottsområde och vår fråga är var vi befinner oss i denna plan. Är vi i nutid, klar hall inom två säsonger, så är det toppen men är vi inte det så jobbar vi för att bygga själva då vi måste inomhus snabbt för att kunna utvecklas. Möte planeras med kommundirektören, Haleh Lindqvist för att reda ut var bandyn finns i planen samt vilket stöd vi kan förvänta oss av kommunen ifall vi bygger själva.

Bingolotto/Försäljning/Ekonomi/pant och scanning/Kungälvslotteriet:
Bingolotto slutar aldrig att behöva resurser så anmäl till IFK Kansli, 0303-1330 eller kansliet@ifkkungalv.se om ni kan ta ett pass. Två timmar en helg har alla att vika för den goda sakens skull om man bara vill vara delaktig i föreningens utveckling. Ännu bättre är om ni han bekanta som kan tänka sig att ta fasta pass så vi vet att det är bemannat. Vi säljer bättre än någonsin och ger välbehövligt klirr i kassan

Ekonomin ligger på budget och följer plan men det går inte att luta sig tillbaka. Annandagen är superviktig så sprid till alla om kom ner till Skarpe för att stödja både A-laget samt föreningen. Köp lotter, kaffe, hamburgare mm, så får vi mer utrymme i ekonomin att utveckla föreningen än mer och jobba mot skuldfrihet

MAXI. Pant och scanning. Ni har väl inte missat att 1% av köpesumman går till IFK Kungälv om du scannar din nyckelbricka eller app med handscannern när du handlar på ICA MAXI i Kungälv. Det är enkelt att ladda ner appen i din smartphone och du gör på följande vis:
1. Skriv in https;//sponsring.ica.se/ifk-kungalv1
2. Tryck på ruta med pil för iPhone och tre prickar för Android
3. Välj + och lägg till på hemskärmen för iPhone eller lägg till på startskärmen för Android
4. Döp genvägen och tryck på ”lägg till”
Klart! Nu finns din streckkod för IFK på din hemskärm i din smartphone

Även din pant kan du skänka till IFK på MAXI och i pantrummet gör du på följande vis:
1. Mata in din pant på bandet
2. När det är klart, tryck på knappen ”donera”
3. Tryck på IFK Kungälvs logga
4. Klart och klubben tackar ödmjukt för din pantgåva

Kungälvslotteriet. Ni har väl heller inte missat att vår kommentator i TV-sändningarna,Urban Bohlén, kämpar med att sälja slut Kungälvslotteriet. Varför inte köpa en lott nu när det är juletider och generositeten är större än vanligt? Urban har 40 lotter kvar i påsen och om han fått sålt alla 300 så är det ett mycket värdefullt och stabilt tillskott till vår ekonomi. Dessutom har ni chans att vinna. Varje månad den 15:e dras en vinnare som vinner 12 000 kr direkt in på kontot. December och juli är dessutom vinsten 30 000 kr så det finns ingen anledning att inte vara med om man kan avara 100 kr i månaden. Passa på att köpa dina lotter här och ge Urban julefrid; https://lottery.kungalvslotteriet.se/

Nu önskar vi er alla en riktigt God Jul och väl mött på Skarpe på annandagen samt nyårsafton