IFK Kungälv och Gripen bjöd under annandagen publiken på både välspelad bandy och stor dramatik. Efter att lagen turats om att vara i förarsätet blev det när krutröken hade skingrats till sist ett oavgjort resultat.

– Killarna visar enorm moral, det är lätt att ge upp när vi släpper tre snabba, säger tränaren Anders Uhlin och syftar på Gripens anstormning i början av den andra halvleken.

Trots att varken Kungälv eller Gripen hade rosat marknaden i december slöt hela 1189 personer upp på Skarpe Nord under den för bandyentusiasterna närmast heliga annandagsbandyn.

Det började på sämsta tänkbara sätt för IFK Kungälv när Gripens kanske främste, Tony Eklind, kom fri med Viktor Lindblom i Kungälvsmålet och satte dit 0-1 efter mindre än två minuters spel.

Kungälv skulle dock flera gånger under matchen visa att laget har en stark moral, och tio minuter senare var det kvitterat när stekhete Anton Ysing satte sitt första mål för dagen.

Fem minuter innan halvtidsvilan var det dags för Ysing igen, när han framspelad av Joel Emanuelsson satte dit 2-1 till den röststarka hemmapublikens vilda förtjusning.

Halvtidsresultat: 2-1

Den andra halvleken startade som den första, även om det tog någon minut längre tid innan Tony Eklind återigen hade hamnat i målprotokollet. Av bara farten rann sedan Gripen iväg till 2-4, och många trodde då att matchen var helt förlorad.

Det såg inte heller bättre ut när Niklas Holopainen med bara 20 minuter kvar att spela missade en straff och därmed chansen till att få lite vittring för poäng för hemmalaget.

Matchens store lirare, både sett till sin längd men framför allt prestation, var dock inte färdig med målskyttet och i den 78:e minuten var Kungälv tillbaka i matchen efter att Anton Ysing gjorde sitt tredje mål för dagen. Målet gav hemmalaget och publiken luft under vingarna och i den 89:e minuten kom även kvitteringen till 4-4 då Robert Thelin hittade rätt i nätmaskorna bakom den annars utmärkte Robin Eliasson i Gripenmålet.

Bra var även hemmamålvakten Viktor Lindblom och utan två storspelande målvakter hade publiken bjudits på ännu fler än de totalt åtta målen som gjordes totalt.

I slutminuterna hade Kungälv sedan ett par riktigt farliga lägen att avgöra, men 4-4 stod sig matchen ut och får sett till helhetsbilden anses som ett rättvist resultat.

IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin var också relativt nöjd när han summerade matchen, speciellt med tanke på att hans lag orkade stå upp när det såg som mörkast ut.

– Jag är naturligtvis nöjd med poängen, delvis för att vi jobbat i motvind ett tag och killarna visar enorm moral som inte ger upp. Det är lätt att göra det när vi släpper in tre snabba, säger han.

Vid ställningen 2-4 tog också Kungälv en time-out och under det 1,5 minuter långa snacket bestämde sig spelarna för att ge allt matchen ut oavsett vad som stod på resultattavlan.

Som tack för det fick de efter matchen också publikens hyllningar och kärlek och den energin gäller det nu att ta med när Kungälv om bara tre dagar åker till Trollhättan för returmatch mot just Gripen.

Bilder från matchen tagna av Johan Spanås

Matchfakta från annandagen hittar ni här.