Då var det dags för Kungälv att möta tabelltvåan i Allsvenskan, Katrineholm. Kan Kungälv nu bevisa att man återigen är ett riktigt bra lag och vinna över ett topplag?

IFK har en riktigt bra form just nu där allt känns uppåtgående. Man har även fått tillbaka Mikael Lindberg i spel och det finns alla möjligheter att vinna över Katrineholm.

Anders Uhlin säger att man är nöjd med sitt spel från Gripen matcherna och känner att man har fått till styrkan i laget och att spelet flyter på bättre i vissa perioder. Laget har kunnat träna på lite bättre och fått ihop en lite bättre stabilitet i laget och kunnat lira med lite samma gubbar i ett par matcher, vilket bygger en stabilitet. Slarvet måste dock fortfarande förbättras och längre perioder med jämnare spel måste till om man ska lyckas ta poäng. Han tillägger även att laget haft ett bra stöd på läktaren och tränarna har även kunnat matcha laget som man velat.

Katrineholm har ett stabilt och starkt lag med duktiga spelare på alla positioner och dom har en jämn nivå i spelet och under matcherna. Katrineholm ligger som sagt för tillfället på en andraplats i tabellen med bara ett poäng efter Ljusdal som dessutom har en match mer spelad än Katrineholm. Dom har gjort 70 mål på 12 matcher, vilket tydligt visar att dom är ett offensivt lag. Starka poängspelare i Katrineholm är Niklas ”Messi” Eriksson, Linus Doktare, Erik Lisell och Robin Hellqvist.

Kungälv skall ha alla spelare tillgängliga och inga skador finns att rapportera. Nu hoppas vi på en bra match igen med det fina lagspel man visat upp i de senaste matcherna, och att IFK kan ta tillvara på möjligheten till ytterligare två oerhört viktiga poäng.

Matchstart 14.00