”Hejsan våra röda bröder spela nu så kulan glöder” var en av alla ramsor som ekade på Skarpe Nord denna härliga trettondag, och farten på klacken gav också fart på spelarna på isen.

Första halvlek var nog den bästa som har spelats på Skarpe Nord denna säsongen. Tempot var högt på Kungälvspelarna som anföll gång på gång och skapade hörnor och farliga lägen. Efter att Katrineholm tagit ledningen på en misstänkt hög klubba i sjunde matchminuten skapade inte Katrineholm så mycket mer farligheter, förutom fyra hörnor.

Niklas Holopainen kvitterade i öppet mål efter ett fint anfall på högerkanten där Christoffer Trysberg spelade in snyggt och gav Holopainen ett kanonläge framför mål. 1-1 stod sig sedan fram till slutminuten utav första halvlek efter en dominans utav Kungälv där man också hade många missade lägen. Men så i 45:e minuten tog IFK ledningen, återigen Niklas Holopainen på ett snyggt anfall där han hamnade i friläge och rundade målvakten och rullade in 2-1 till Kungälv, första halvlek var sedan slut.

Vi fick se en mycket bra inställning, kamplust, fart på skridskor och boll under första halvlek. Även om laget såklart gjorde nått misstag så är det sånt som händer, men laget måste bli lite bättre i sista tredjedelen och välja när dom skjuter, passar eller går på genombrott.

Halvtidsresultat: 2-1

Andra halvlek började i ett lite lägre tempo även om de anfölls en hel del så var isen tyvärr sämre vilket gjorde det svårare. Domarinsatsen var fortsatt lite tveksam och det hade vart en del tveksamma domslut i första halvlek, vilket är tråkigt när vi på läktaren ser misstagen men inte domaren.

Katrineholm gick högre i andra halvlek och stressade Kungälv vilket gav resultat och man kvitterade till 2-2 på en hörnretur. Sedan var det lite sämre och stirrigare i matchen och det skapades inte så mycket lägen. Victor Lindblom i målet gjorde en kanonmatch och släppte inte in några mer mål.

Matchen avgjordes i slutminutrarna och det var Mikael Linberg som skulle spela huvudrollen. Först missade han en straff i sjuttionionde minuten, men sedan satte han en hörna i åttiofjärde och fastställde slutresultatet till 4-2 i åttiosjunde minuten. ”Attraktiva Lindberg, ja vi har attraktiva Lindberg” ekade ännu en gång så härligt på Skarpe Nord.

Slutresultat: 4-2

För fullständig matchfakta klicka här