På lördag och söndag spelar IFK Kungälv två viktiga matcher i Bandyallsvenskan. Kungälv kommer stärkt till drabbningarna efter segrar mot Gripen och Katrineholm och ställs först mot Uppsala-laget UNIK innan Skutskär gästar Skarpe Nord.

Sett till tabellen är det två matcher mellan lag i den nedre regionen av Bandyallsvenskan som möts. Årets serie är dock ett getingbo och  vare sig experter eller andra siare kan nog riktigt förstå sig på årets serie.

I samma region i tabellen huserar också flera av det tippade seriefavoriterna som Nässjö och Gripen och i årets bandyallsvenska är det verkligen en sanning ”att alla kan slå alla”.

Den jämna serien gör också att varje poäng blir extra viktig. Tack vare två raka segrar har IFK Kungälv nu återigen kontakt med lagen ovanför det negativa kvalstrecket och lördagens motståndare UNIK ligger precis ovanför det – en poäng före Gripen och Kungälv som jagar där under. Uppsalalaget har dock en match mer spelad och lördagens match blir (när vi ändå river av floskel efter floskel) en så kallad 4-poängsmatch.

Vad kan vi då säga om Unik och framför allt hur det har sett ut för laget den här säsongen?

Det man kan konstatera är att laget precis som IFK Kungälv fick en dålig start på serien. Laget fick vänta ända till den 10:e omgången innan den första segern kom då man den 15 december besegrade Kalix på hemmais. Dessförinnan hade man spelat fyra oavgjorda matcher där insatsen med 4-4 hemma mot serieledande Ljusdal, i matchen före just Kalix-matchen  där den första segern kom, imponerar mest.

På annandagen slog man nästjumbon Skutskär med hela 12-3 i Uppsala, för att sedan förlora mot samma lag några dagar senare med 4-8. I laget som står i skuggan av Elitserielaget Sirius i Uppsala återfinns bland andra talangen Johannes Camilton, som förra säsongen pangande in nio mål i elitserien för Tellus, och som tidigare spelat i Elitserien med Sirius och även varit några säsonger i Örebro SK.

Efter UNIK väntar sedan alltså klassiska Skutskär med 41:e säsonger i den högsta serien på historiekontot. Laget ligger som redan är nämnt näst sist i serien, men visade om inte i sin hemmamatch mot Unik att laget på intet sätt kan räknas bort i någon match.

För IFK Kungälvs del gäller det precis som i alla andra matcher i årets serie att försöka spela så noggrant som möjligt och hålla fokus i 90 minuter. Lagets styrka i de senaste omgångarna är att man har fortsatt att kriga oavsett hur matchbilden har sett ut, vilket resulterat i två imponerade vändningar mot Gripen och att laget till sist lyckades dra det längsta strået mot Katrineholm på Skarpe Nord förra helgen.

Det väntar med andra ord en spännande bandyhelg där resultaten i de kommande två matcherna kan bli helt avgörande för om Kungälv ska lyckas undvika kvalspel eller inte för att stanna kvar i bandyallsvenskan.