IFK Kungälv tog två blytunga poäng när laget under lördagen besegrade UNIK Bandy med 6-3 på ett blåsigt Skarpe Nord. Först att näta var comebackande Ted Skoglund som visar att klass inte försvinner trots några månaders frånvaro.

– Vi visar en jäkla inställning, säger IFK-målvakten Viktor Lindblom efter matchen.

Ett formstarkt Kungälv hade önskat bättre förutsättningar när Bandyallsvenskan tog fart igen med match hemma mot Unik. Blåsten ven över Skarpe Nord och med vinden i ryggen i den första halvleken satte hemmalaget en rasande fart framåt. I den 16:e matchminuten kom 1-0 då Ted Skolgund, som de senaste veckorna smygtränat med Kungälv, hittade rätt i sin senaste comeback.

Ted visade matchen igenom att han kommer att göra det unga Kungälvslaget ännu vassare, och med en pånyttfött Mikael Lindberg tillbaka på isen, ser de ut att kunna utgöra pricken över i:et för det spel som Kungälv tålmodigt byggt upp under säsongen och där flera av de unga spelarna tagit enorma kliv.

Minuterna efter 1-0-målet gick Kungälv ifrån till både 2-0 och 3-0, först genom ett hörnmål av Viktor Uhlin och sedan genom mål av Mikael Lindberg, framspelad av Skoglund.

Unik stack visserligen upp i motvinden och reducerade till 3-1, men kort därefter gick Kungälv ifrån igen när Niklas Holopainen med en brant uppåtstigande formkurva satte dit 4-1.

När 5-1 kom efter dryga halvtimmen spelad genom Christoffer Trysberg såg matchen avgjord ut. Ett sent reduceringsmål i den första halvleken skapade dock viss nerv igen med vetskapen att gästerna i den andra halvleken skulle ha vinden i ryggen.

Halvtidsreslutat: 5-2

Riktig nerv blev det också i matchen då Johannes Camilton i den 58:e minuten gjorde 5-3. Matchen utvecklade sig allt mer till en kamp då inte bara vinden gjorde det svårtspelat, utan det tilltagande regnet gjorde även sitt för att begränsa möjligheterna till finlir.

Närmare än 5-3 kom inte gästerna utan Kungälv kunde istället öka på till 6-3 genom Anton Ysing i den 65:e minuten, ett resultat som stod sig matchen ut.

– Det är ett jäkla oväder och stark vind som vi har med oss i första halvlek och utnyttjar bra, då det går att spela och inte regnar så mycket i första. Vi visste om förutsättningarna innan matchen och gubbarna visar en otrolig skön inställning och vi gör en riktig kämparinsats, summerar IFK Kungälvs lagkapten och målvakt Viktor Lindblom matchen.

IFK Kungälvs seger gör att laget går om Unik i tabellen, men då både Gripen och Nässjö vann under lördagen, samtidigt som Tillberga spelade oavgjort mot Falun, ligger IFK fortsatt kvar på negativ kvalplats.

På söndag väntar nu ännu en viktig match för Kungälv då nästjumbon Skutskär kommer på besök. Skutskär pressade länge Gripen i Trollhättan under lördagen och med mindre än 20 minuter kvar att spela stod det 6-5 på resultattavlan. Det är med andra ord ingen lätt match för Kungälv som i och med segern mot Unik nu har tagit tre raka segrar och inte förlorat på fyra matcher,

Matchfakta hittar ni här.