IFK Kungälv tog under lördagen sin fjärde raka seger när laget besegrade Skutskär med hela 12-1. Fyra av målen stod anfallaren Niklas Holopainen för som precis som hela Kungälv just nu spelar på en helt annan nivå än tidigare under säsongen.

– Vi har hittat ett spel som fungerar och det är väldigt kul att gå ut på isen och köra, säger fyramålsskytten.

Efter ovädersmatchen mot Unik under lördagen bjöd Skarpe Nord på betydligt bättre förhållanden när nästjumbon Skutskär gästade Kungälv dagen efter.

Gästerna chocköppnade matchen genom att ta ledningen i den 7:e minuten, men några fler mål blev det inte för bortalaget.

Istället kunde Kungälv inom loppet av några minuter både gå ikapp och ta ledningen efter två snabba hörnmål, och sedan flöt det på för hemmalaget.

Redan i halvlek var saken mer eller mindre klar då Kungälv hade gått ifrån till hela 7-1.

Halvtidsresultat: 7-1

I den andra halvleken fortsatte Kungälv att ösa på, och när 90 minuter var spelade hade Kungälv vunnit med hela 12-1.

Med ett sådant resultat går det inte säga annat än Kungälv åtminstone för dagen höll en helt annan nivå än Skutskär och laget strålar just nu av självförtroende.

Segern var den fjärde raka och med krysset inräknat hemma mot Gripen på Annandagen har nu laget fem raka matcher utan förlust.

I Kungälv var många bra, flest mål blev det för anfallaren Niklas Holopainen, som hela tiden är ett orosmoment för motståndarna både med sin fart och skarpa bössa.

– Vi tror på varandra, summerar han lagets form just nu.

Segern gör också att Kungälv för första gången på länge klättrar över det negativa kvalstrecket. Det är dock ett getingbo där nere i serien och Kungälv är långt ifrån ensamt om att vara formstarkt i just den regionen av tabellen.

Nästa helg väntar nu en dalaturné för Kungälv då Borlänge och Falun står för motståndet. På förhand två vitt skilda matcher då Borlänge parkerar längst ner i tabellen och Falun, som var storfavorit till att vinna Bandyallsvenskan, på allvar har börjat närma sig toppen av tabellen och som i och med segern mot Örebro under söndagen är ny tabellfyra.

Matchfakta hittar ni här: