Skridskokul pågår varje lördag mellan kl. 9.00-10.00 under hela säsongen. Vi lär ut skridskoåkning med hjälp av olika övningar som mest liknar lekar. På den här nivån handlar det nödvändigtvis inte om bandy, fokus ligger på att lära barnen åka skridskor och när grunden sitter kan man gå vidare till vad man vill.

En vanlig lördag i Skridskokul innehåller både köttbullar och spagetti, toalettstolar och snöplogning samt inte minst en klurig hinderbana. Alla lekar har en pedagogisk tanke bakom som hjälper barnen att åka skridskor på ett enkelt sätt. Vi uppmuntrar även föräldrar eller andra vuxna att följa med ut på isen. Det underlättar lekarna och det är garanterat roligare än att stå bredvid och titta. Dessutom älskar barnen att få visa upp vad de har lärt sig.

Vid ca kl. 9.30 tar vi paus för då kommer Mona med varm saft till alla som vill ha. Den extra energin kan behövas när man har blivit jagad av hajar på isen! Vi leker utan klubba och boll men vill man prova på sporten bandy kan man göra det hos Mattias och Johan i Bandyskolan som kör samtidigt som oss. Det är bara att åka över och prova, vi lånar ut klubbor och bollar till de som behöver.

Ni som ännu inte har provat på är välkomna på lördagar, det går bra att börja även under säsong. Det som krävs är skridskor och hjälm, förutom kläder för utomhusaktivitet. Vi har ingen åldersgräns vare sig upp eller ner men lekarna är anpassade för barn mellan 4-7 år.

Skridskokul med IFK Kungälv drivs ideellt och har ingen avgift, vi vill att alla barn ska ha möjlighet att lära sig åka skridskor.

Varmt välkomna till Skarpe Nord på lördagar!

Hälsar Jörgen Stjernström

 

Foto: Johan Spanås