Till helgen åker IFK till Dalarna för ett klassiskt dubbelmöte mot Borlänge och Falun och oerhört viktiga poäng står på spel för alla lagen.

På lördag är det Borlänge som står för motståndet på Pelle Fosshaugs moderarena, Tunets IP. Borlänge har inte rosat marknaden denna säsong men de har också tappat både sportchef samt flera tongivande spelare. Dock skall sägas att bandysurrs skribent på bandypuls ger laget beröm för att de inte lägger sig ner och dör utan kämpar på ”Trots att man torskar i princip allt så åker man land och rike runt och sliter i 90 minuter.” Inte illa omdöme för ett lag som tippades åka. De ligger sist i tabellen med två oavgjorda matcher som enda framgång men det är ändå ingen match IFK skall tro sig vunnit på förhand utan full satsning och inställning måste vara på sin plats för att säkra de så värdefulla poängen för att undvika negativt kval. Klockan 15 börjar denna match.

På söndag står Falun på klassiska Lugnets på programmet. Faun som haft det lite si och så i serien har vaknat till liv rejält och ligger nu på fjärde plats i tabellen på samma poäng som Örebro och en efter Ljusdal Till topp fattas det fyra poäng och den åtråvärda platsen för direktuppflyttning. Falun trillade ur eliten förra säsongen i kvalspelet och på AIK tog den platsen. I år har man fått tillbaka målvakten Patrik Hedberg från Hammarby och Mikael Olsson från Västerås. Båda ytterst kvalitativa lirare och Hedberg har dessutom haft landslagsuppdrag i A-landslaget. I övrigt dräller det av duktiga lirare som är kvar från förra säsongen. Tappet kom nog på tränarsidan då Forslund tackade för sig och hamnade i Sandvikens AIK och gör succé där. Inför detta faktum hämtade Falun Frillesås tränare (som bor i dalarna), Joakim Björkman och ställde Frillarna inför ny värvningskampanj av tränare. Hur det gick vet vi.. det blev Mattias Johansson som igen blev spelande tränare.

Alla spelare är hela och rena men vilka som spelar får vi se på matchdagarna. Spännande kommer det att bli och Skarpa åker upp med supporterbuss och stödjer som vanligt vårt kära IFK innan kosan styrs åter mot navkapslarnas och numera asfaltens högborg, Skarpe Nord.

Ni som inte är på plats kan se matchen via Kungälvs-Posten eller följa den via elitrapport om de får ordning på siten innan helgen