IFK Kungälv tog under lördagseftermiddagen sin femte raka seger sedan Borlänge Bandy besegrats med 6-4 under svåra väderförhållanden på Tunets IP, många trodde nog att matchen var avgjord en bit in i andra halvlek när Kungälv gått ifrån till 0-4, men det skulle bli spännande ända in på slutsignal.

IFK Kungälv inledde starkast på Tunet när laget tog ledningen med 0-1 då Viktor Uhlin drev upp bollen längs med högerkanten i den tredje matchminuten innan han passade in den centralt till #89 Niklas Holopainen som inte gjorde några som helst misstag när han nästintill kom helt ren med Borlänges duktiga målvakt Adam Reyier.

Den tillresta skaran från Skarpa Supporterförening skulle inte behöva vänta länge på att få måljubla igen då #9 Andreas Berggren klappade in sin andra vänsterhörna för säsongen fram till 0-2.

Berggren ståtar nu med 2 mål denna säsongen vilket är ett målrekord i seriespel i A-lagsammanhang för den gode Andreas som debuterade i seniorsammanhang för IFK Kungälv 2011 vilket även gett ett Elitseriemål på Cv:t.

Det var inte mycket till skönspel i den första halvleken som mestadels regnade bort men Kungälv kunde ändå glädjas åt att kliva in med en 3-0 ledning i paus sedan #10 Anton Ysing vispat in bollen i nät efter en tilltrasslad situation i Borlänges straffområde.

Halvtidsresultat: 0-3

Andra halvlek:

IFK Kungälv inledde den andra halvleken precis som dom inledde och avslutade den första när #10 Anton Ysing höll sig påpassligt framme på en hörnretur och slog in 0-4 till Skarpas stora glädje.

Målen i den andra halvleken skulle sedan falla med ett mellanrum på 10 minuter och i den 60:e matchminuten så var det dags för Borlänge att få spräcka sin målnolla efter att Oscar Jonsson fått till en kalasträff som letade sig in till 1-4, otagbart för Victor Lindblom.

Andra halvleken som i långa stunder såg ut en transportsträcka för Kungälv skulle sedan innehålla mycket dramatik in mot slutet, 1-5 kom i 70:e matchminuten då #11 Christoffer Trysberg styrde in ett inspel från Joel Emanuelsson, samme Emanuelsson hade sedan ett jätteläge att punktera matchen men ett missat friläge i den 77:e minuten gjorde att Borlänge kunde samla ny kraft och komma tillbaka både en, två och tre gånger.

Inom loppet av tre minuter mellan 81:a och 84:e så hade hemmalaget gått upp till 3-5 genom Mattias Krantz och Marcus Persson, och när sedan Markus Söderlund reducerade matchen till 4-5 när klockan tickade in på tilläggstid så var det många nervösa kungälvsanhängare på Tunet och framför tv-apparaterna därhemma som fick våndas i knappa två minuter fram tills att #89 Niklas Holopainen med sitt andra mål i matchen fastställt slutresultatet till 4-6 och skjutit fram IFK Kungälv till sin femte raka seger!

Kommentar om matchen från huvudtränare Anders Uhlin finns att höra på IFK Kungälvs Facebook.

Nu laddar våra rödblåa hjältar om för ny match imorgon Söndag då Bandyallsvenskans stora favoriter inför säsongen Falu BS står för värdskapet på Lugnet med avslag 14.00