IFK Kungälv åker hem till Bohuslän med full pott från helgens Dalaturne efter att ha besegrat Allsvenskans stora favoriter inför säsongen Falu BS med 4-5 på Lugnets IP, detta innebär nu att IFK Kungälv på dom sju senaste matcherna har sex segrar och en oavgjord.

Kungälv var det som inledde allra bäst och tog ledningen bara två minuter in i matchen på en hörna slagen från höger som #83 Mikael Lindberg förvaltade på absolut bästa sätt, en smakstart för Kungälv och Skarpa Supporterförening som dock skulle få sätta kaffet i halsen både 1,2 och 3 gånger då Falun gick upp till en 3-1 ledning innan klockan tickat upp mot 10 minuters spel.

Detta tvingade Anders Uhlin att begära en tidig Timeout vilket även gav resultat då Kungälv först kunde reducera till 3-2 genom #13 Ted Skoglund och sedan även kvittera på straff genom #89 Niklas Holopainen som pangade upp bollen högt bakom den forna landslagsmålvakten Patrik Hedberg som vaktade Faluns mål för dagen.

Efter den heta starten på matchen så skulle vi sedan få se två rätt så avvaktande lag resten av den första halvleken där det var svårt att få till ett högt tempo i uppbyggnadsspelet och ett oavgjort halvtidsresultat var något många hade räknat in och ansett vara rättvist.

Just in mot slutet av halvleken skulle det dock blixtra till och det var ett riktigt vackert mål som #13 Ted Skoglund bjöd på när han fångade upp en lös boll precis utanför straffområdet, fintade bort sista försvararen och sedan lurades även Patrik Hedberg upp på läktaren innan Ted kunde lägga in bollen imål fram till 3-4 strax innan halvtidsvila.

 Halvtidsresultat: 3-4

Andra halvlek:

IFK Kungälv inledde den andra halvleken med en man mindre på planen efter att Niklas Holopainen blivit utvisad för våldsamt slag precis innan visslan ljöd för halvtid. Det numerära underläget var dock ingenting som såg ut att störa Kungälv nämnvärt utan fortsatte att tro på sin spelidé under inledningen av andra och fångade in Faluns anfall rätt så enkelt när dalalaget försökte gå centralt.

Det skulle bli farligare när Falun klev runt Kungälv och skaffade hörna efter hörna, 13 stycken hörnor skulle hemmalaget vaska fram totalt i matchen och en av dessa skulle resultera i mål, det var i den 51:a matchminuten och 4-4 var ett faktum.

Falun skulle kliva rätt högt upp och sätta press på Kungälv i den andra halvleken, något som gav Kungälv enorma ytor att spela på när man kunde trampa förbi första pressen och det var just det som Joel Emanuelsson gjorde i den 57:e matchminuten när han transporterade upp bollen för att lämna vidare den till Viktor Uhlin som sedan slog en precis djupledspassning på bladet tillbaka på Emanuelsson som med sin höga fart inte hade några som helst problem att vika förbi försvararen och återge Kungälv ledningen i matchen igen med 4-5, ett resultat som tillslut skulle ge segern till Kungälv och två nya poäng in på kontot.

Falun försökte att komma fram till en kvittering men när det inte var ett skickligt kungälvsförsvar ivägen så var det en storspelande #51 Victor”Skarpa” Lindblom som spikade igen i kungälvsmålet fullständigt i andra halvleken och bjöd publiken på både frilägesräddningar och benparader.

Ted Skoglund gjorde den här helgen sin tredje och fjärde match sedan sin comeback och det är verkligen en nöjd anfallare som summerar helgen.

- Matchen mot Borlänge är oerhört svårspelad med dåliga förutsättningar men vi kontrollerar den matchen på ett bra sätt från första minuten tycker jag, förutom när det blir lite för spännande in mot slutet av matchen när vi låter dom komma tillbaka och reducera flera gånger om. Idag var det perfekta förhållanden som väntade i Falun, vi får en jobbig start på matchen trots att vi tar ledningen men lyckas efter Timeouten ta tag i vårat spel igen, vi känns starka i defensiven och i andra halvlek så forcerar vi vilket gör att dom får jobba rejält i sin defensiv och det ger oss resultatet till vår fördel, vi kämpar verkligen för varandra och visar upp en oerhört god karaktär vilket är roligt, säger #13 Ted Skoglund

Nu är det speluppehåll tills 1/2 då Lidköpings AIK kommer på besök till Skarpe Nord.

HEJA KUNGÄLV!

Skrivet av: Leboff Svensson