Bandyskolan är till för de yngsta barnen inom IFK Kungälv. Här vill vi erbjuda skridskoträning och lättare bandyövningar, där tonvikten ligger på lek och rörlighet med framför allt att ha roligt.

Tanken med Bandyskolan är att erbjuda bandyträning för de som är fem till sju år gamla, men även yngre barn är också välkomma att åka med hjälp av sina föräldrar. Dessutom får gärna äldre barn som just börjat, eller vill prova på att spela bandy, vara med i Bandyskolan.

Vi som leder barnen i Bandyskolan heter Johan Berlin och Mattias Pettersson med hjälp av föräldrar som stöttar oss. Här är de flesta barn födda mellan 2012 och 2014. Bandyskolan fylls kontinuerligt på med barn från Skridskokul när de är mogna och framförallt sugna på att börja lira med klubba och boll.

Vi brukar vara runt 10-15 barn på träningarna och försöker mixa det så gott det går samt att genomföra övningarna på en ”lagom” svår nivå för alla. Det är roligt att se den snabba utvecklingen som sker hos de yngsta när de får en klubba och boll att jaga efter. Då glömmer de ofta av att de står på skridskor och vågar åka lite snabbare samtidigt som mycket fokus ligger på att jaga boll och skridskoåkning.

Det är alltid en härlig känsla på Lördag morgon när man träffas nere på Skarpe Nord. Glada och pigga barn som är väldigt sugna på att få komma ut och åka skridskor.

Vill man börja spela bandy så är man varmt välkommen ner till Skarpe Nord. Vi tränar alltid på Lördagar mellan klockan 09.00 – 10.00. Föräldrar får gärna hjälpa till med träningarna, både på och utanför isen. Skridskor, hjälm med galler och halsskydd är minsta utrustningen som krävs, och har man ingen egen klubba så har vi några att låna ut.

Länk till vår sida;  https://www.laget.se/Bandyskolan

Hoppas vi ses på Skarpe Nord!

Hälsning Ledarna / Johan och Mattias

 

Foto; Johan Spanås