IFK Kungälv P9 är i full gång för säsongen och kör träningar på Tisdagar 16:30 – 17:45 och Lördagar 09:00 – 10:00.

Laget består av barn födda 2011 och 2012 och vi är idag 12 spelare registrerade. Hittills under säsongen har flera nya spelare börjat i laget vilket är väldigt roligt. Tränare och ledare för laget är Fredrik Vakk, med bra hjälp från föräldrar, både på och utanför isen.

Fokus på träningarna ligger på att öva mycket skridskoåkning, att öva upp balans och teknik, överstegsåkning och vändningar. Vi tränar också på att hantera klubba och boll, att driva bollen och slå passningar. Vi brukar oftast avsluta varje träning med att köra lite matchspel, vilket alltid är lika roligt.

Många av barnen i laget har hållit på med Bandy några säsonger tidigare, medans andra är mer nybörjare. Vi försöker anpassa träningarna så att alla får en lagom utmaning oavsett hur långt man har kommit i sin skridskoåkning och teknik, och det är fantastiskt att se hur varje barn utvecklas som bandyspelare över tid. Men framförallt försöker vi ha så kul som möjligt!

Under säsongen har vi också möjlighet att ställa upp i flera poolspel där vi spelar matcher mot andra lag i regionen. Det är något speciellt med att ta på sig en riktigt matchtröja, och det är roligt att se hur spelarna tar i det där lilla extra i matcherna. Hittills i år har vi varit med på ett poolspel i Mölndal med fina insatser mot Kareby, Höjden och Frillesås/Sunvära. Vi har några fler tillfällen framför oss i Februari och Mars och det är något som vi alla ser mycket fram emot.

Vi tar alltid emot nya spelare till laget, så är man sugen på att vara med och prova på att spela bandy är man varmt välkommen att komma ner på träningarna på Skarpe Nord.

Hoppas vi ses!

Mer information finner man på: https://www.laget.se/IFKKUNGALV_P9

Eller genom att kontakta ledare Fredrik: fredrik.vakk@ifkkungalv.se

 

Foto: Johan Spanås