Vi är ett härligt gäng på 28 killar födda 2009 och 2010 som hänger ihop i denna grupp. En stor del av truppen har hängt ihop sen tiden i bandyskolan men det har även tillkommit nya killar genom åren. Vi spelar poolspel i två klasser, dels U10 för de födda 2010 och även U11 för de födda 2009 och där brukar vi spela med två lag så även killarna födda 2010 får känna på att möte lite mer motstånd.

Fokus på träningarna är mycket skridskoåkning för att få upp jämnheten i gruppen. Det blir även mycket passningar och hantering med klubba och boll. Det är en fin utveckling som hela tiden sker i denna ålder och det som var svårt i början på säsongen genomförs nu med lätthet. Vi stegrar utmaningen och svårhetsgraden efter hand och det gäller att ha mycket tålamod. Det som vi vuxna kan tycka är så enkelt kan vara väldigt svårt för barnen och då får vi försöka stötta och instruera så gott det går tills barnen klarar av övningen.

Mycket fokus läggs nu också på att inte bara ”tuta och köra” utan att vi börjar spela bandy. Ett bandyspel där vi gör överlämningar samt värderar lägen, spelar hem och börjar om i trängda situationer och för att vända spelet. Svåra grejer men det blir bättre och bättre för varje träning och match.

Vi deltog i Slättbergscupen i Trollhättan som en start på säsongen i oktober. Det var en mycket rolig och lärorik upplevelse där vi fick möta lag vi inte mött tidigare som Örebro, Laik och Solberg. Det var tuffa matcher men både U10 och U11 lagen gjorde mycket bra insatser.

Nu blickar vi fram emot Broman Cup i Örebro. Vi reser dit med två lag. Ett i U10 klassen och ett i U11 klassen. Det blir spännande att mäta oss med andra lag från olika delar av Sverige. Spännande ska det även bli att få sova på klassiskt vis med luftmadrass i skolsal.

/Ledarna

Vår sida: https://www.laget.se/IFKKUNGALV_P11/

 

Foto: Johan Spanås (samt ett par privata)