Då var det dags att ta tag i hejaramsorna och snöra på sig skridskorna igen efter ett två veckor långt landslagsuppehåll där både allsvenskan och elitserien har legat i vila. Sverige har spelat träningslandskamper mot Finland och Ryssland och P19 landslaget har kommit tvåa i VM i Helsingfors.

Kungälv har gått riktigt bra innan upphållet och på förra Dalaturnén till Borlänge och Falun tog laget fullpott med fyra poäng av fyra möjliga. Detta har gjort att de nu ligger på en niondeplats i tabellen, fyra platser ovanför kval. Ett betydligt bättre och skönare läge att komma tillbaka till.

Matchen som spelas på lördag klockan 14.00 på Skarpe Nord är mot Lidköpings AIK.

Lite fakta om LAIK är att det är en klubb som bildades 1968 genom en sammanslagning utav två klubbar, Sjödalen och Westerlund. Dessa klubbar var två utav hela 11 klubbar som fanns i Lidköping under början utav nittonhundratalet. Man valde att spela i röd tröja, blåa byxa och vita strumpor. LAIKs klubbmärke föreställer rådhuset i Lidköping.

Idag så ligger LAIK tvåa i allsvenskan och man har bara tre poäng upp till förstaplatsen. I förra matchen blev det 4-3 till LAIK mot Kungälv efter att LAIK vände i slutet av matchen, så Kungälv har en gruvlig revansch att utkräva.

LAIK har ett väldigt tekniskt lag med många lirare, exempelvis Elliot Fröjd, William Arvidsson och Sune Gustavsson som alla tränar med VIlla-Lidköping men har avtal med LAIK.

IFK Kungälv har ju spelat de sju senaste matcherna utan att förlora och det blir spännande att se om man kan hålla i den fina formen och fortsätta att stabilisera sitt fina läge i tabellen. Under uppehållet har hela laget kunna träna på bra och är riktigt taggade och sugna på att dra igång igen.

Varmt välkomna till Skarpe Nord lördag klockan 14.00 för att se om IFK kan få tabelltvåan ur balans.