Skarpe Nord bjöd denna lördagen på ett väldigt varierande väder där det ena stunden öste ner regn från en öppen himmel för att i nästa stund inte regna en droppe och  även bjuda på en tendens till blå himmel. Men rutinerade i dessa förhållanden som IFK Kungälv är så fortsatte laget sin fina framfart i tabellen.

Första halvlek var riktigt jämn spelmässigt och båda lagen försvarade sig riktigt bra på den lite blöta isen. Spelet innehåller en hel del lyft från LAIK som Kungälv försvarar sig bra emot. Kungälv spelar med hög fart och uppåkningar från framförallt Viktor Uhlin och Niklas Holopainen. Det skapas inte så mycket klara lägen men IFK har en hel del hörnor, ingen resulterar dock i mål. LAIK skapar en del skottlägen.

1-0 gör Kungälv efter 25 minuter spelade genom en snygg prestation på högerkanten och ett inflipp som Niklas Holopainen slår in på tennis. Spelet fortsätter ungefär som innan målet fram till 37:e spelminuten då IFK gör 2-0. Efter ett utkast från Victor Lindblom där LAIKs backlinje slår bort bollen snappar Viktor Uhlin upp bollen på vänsterkanten och dribblar sig igenom och sprätter upp bollen högt i bortre taket.

Kungälv fortsätter att försvara sig bra då de nu i slutet av första halvlek är LAIK som äger spelet mest och IFK kontrar litegrann. Johan Karlsson i LAIK är väldigt framträdande i spelet och gör en hel del bra grejer. I Kungälv är hela försvaret mycket bra och stabilt och gör det svårt för LAIK att få till avslut.

Halvtidsresultat: 2-0

Vilken andra halvlek vi får se på Skarpe Nord denna eftermiddag. Kungälv spelar ett riktigt bra försvarspel över hela banan och nollar LAIK i denna matchen. Anfallsspelet är också det riktigt bra och framförallt Niklas Holopainen och Viktor Uhlin som gör tre mål var i denna matchen. Viktor Uhlin gör två hörnmål i andra halvlek, riktig fina skott som sitter stenhårt mitt i målet.

Niklas Holopainens 3-0 mål är ett inslag som han återigen slår in på tennis, vilken känsla denna killen har. 4-0 målet är en snygg kontring där Niklas Holopainen får mycket is att jobba med och skjuter ett snyggt skott från 10 meter i vänstergaveln.

Spelet var mycket tuffare i andra halvlek och böljade väldigt mycket fram och tillbaka men det var IFK som skapade det farligaste lägena. LAIK skapade lite lägen i slutet av andra halvlek, men ska ändå ha en eloge för att de aldrig la sig platt utan laget kämpade på hela matchen. Victor Lindblom gör återigen en kanonmatch och har stor hjälp av hela laget som alla jobbar stenhårt.

Så efter denna match är nu Kungälv obesegrade i hela åtta matcher och befäster sin fin fina plats i tabellen. Avslutet på denna säsong kan bli oerhört spännande och riktigt roligt.

Slutresultat: 6-0

För fullständig matchfakta klicka här