IFK Kungälvs P16-trupp består av 26 entusiastiska bandykillar i åldrarna 14-16 år.

Till denna säsong har vi slagit samman två åldersgrupper till ett lag därav att truppen är så stor som 26 spelare. Många av killarna har varit tillsammans sedan tiden i bandyskolan men varje år har det tillkommit några nya killar till laget och några har lämnat.

Vi startade säsongen i augusti med att träna barmark och några ispass på rink. Därefter har vi hållit igång träningen med 2-3 pass i veckan.

På träningarna har vi kul och väldigt bra uppslutning då vi oftast är minst 20 killar. Nu börjar vi få upp rejäl fart under skridskorna och då blir det trångt när vi tränar på halvplan på Skarpe Nord.

I oktober reste vi till Örebro för att spela Kosanatta Cup. Som namnet antyder spelas cupen dygnet runt, vilket innebar att vi spelade våra matcher både nattetid och dagtid vilket var väldigt utmanande. Vi gjorde en bra avslutning på turneringen och slutade på en hedrande tredje plats.

Under säsongen spelar vi i två olika serier. I serien U16 A Södra möter vi några av Sveriges bästa P16-lag som Villa, Vetlanda, Nässjö och LAIK. En tuff serie där vi får anstränga oss rejält för att hävda oss. Vi spelar även i U16B Västra som är en breddserie där vi möter lag som Höjden, Villa, Vänersborg, LAIK, Karlstad, och Frillesås/Sunvära. Denna serie är också jättebra och vi spelar många jämna och bra matcher.

Ett flertal killar i laget har sökt in till bandyprofilen på Mimers gymnasium och hoppas komma in och få utvecklas ytterligare som bandyspelare. Andra halvan av laget får vänta ett år innan det är dags att börja gymnasiet.

Ledarstaben består av Jan Pedersén, Freddie Hansson, Mats Hermansson, Robert Warper, Björn Ericson, Robert Johansson och Fredrik Olausson. Slipningen sköter Andreas Gillevik. Vi har ett härligt gäng med föräldrar som hejar och hjälper till med fika, speaker, matchsekretariat och material på våra matcher och träningar.

Vill ni se oss spela är det bara att kolla in vår kalender på laget.se och komma ner till Skarpe Nord och se på härlig ungdomsbandy. Välkomna!

 

Foto: Johan Spanås