IFK Kungälv tog under lördagskvällen sin åttonde raka seger när Tillberga besegrades på  bortaplan i ABB Arena med 3-6. 

Tillberga hade dukat upp för fest i ABB Arena när klubben skulle fira 90 år och försöka ta ett steg närmare mot förnyat kontrakt i Bandyallsvenskan men det var ett formstarkt IFK Kungälv som satte ton omgående i matchen när Viktor Uhlin tillslut kunde sprätta upp bollen i nättaket efter en misslyckad högerhörna som tillslut ställde tillbergaruset helt när Uhlin var tvungen att ta emot bollen istället för att skjuta.

Det följdes sedan upp av ett par möjligheter för IFK Kungälv att kunna dra ifrån hemmalaget redan i den första halvleken, men när den rätta skärpan i passningsspelet och vid omställningslägen saknades, så blev Uhlins mål i den tredje spelminuten det enda mål man fick se ifrån ABB Arena i den första halvleken.

Halvtidsresultat: 0-1

Andra halvlek:

Desto fler mål skulle falla i den andra halvleken och det var Kungälv som kunde gå ifrån till 0-3 inom loppet av bara fem minuter in i halvleken, först var det Robert Thelin som gjorde sitt fjärde mål för säsongen och sedan Anton Ysing som kunde vispa in sitt femtonde mål denna säsongen efter ett fint förarbete ifrån Viktor Uhlin.

Det var sedan ett alltmer desperat hemmalag i Tillberga som kom fram till ett par reduceringar, först till 1-3 innan Ted Skoglund kunde utöka till 1-4 för Kungälv för att sedan se Tillberga komma tillbaka med två raka mål fram till 3-4 som gjordes i den 80:e minuten.

Det lilla hopp om poäng som tändes i Tillberga efter deras tredje mål släcktes bara två minuter senare av IFK:s  #5 Viktor Uhlin som efter en soloraid kunde göra sitt andra mål för kvällen och därmed se till så att IFK Kungälv fick åka hem till Bohuslän igen med sin åttonde raka seger, det blev definitivt när #13 Ted Skoglund även han blev tvåmålsskytt då han sände in ett frislag direkt imål i bortre hörnet.

- Vi möter ett åkstarkt lag som har som främsta taktik att kämpa och spela väldigt fysiskt och få till en form av ”Hawaiibandy” som idag inte lönar sig för dom, när vi i andra halvlek även får till vårat långa spel som ger utdelning så vinner vi tillslut rättvist och åker hem med gott gry till Kungälv igen och nu laddar vi om för Jontefondsmatchen mot Nässjö på Fredag som kommer bli en härlig upplevelse, säger IFK Kungälvs assisterande tränare Anders Liw till ifkkungalv.se

 

 

HEJA KUNGÄLV!