På fredag klockan 19.00 spelar IFK Kungälv för mer än två poäng när Nässjö gästar Skarpe Nord.
Laget spelar tillsammans med publiken både med och för hjärtat när årets Jontefondensmatch går av stapeln.
– Syftet med matchen är att samla in pengar till Jontefonden och stötta fondens viktiga arbetesäger Ola Dagliden som är marknadsansvarig i IFK Kungälv.

IFK Kungälv har sedan den oavgjorda matchen mot Gripen på annandagen gått som tåget och radat upp åtta raka segrar.

Poängen som har trillat in har fört laget uppåt i tabellen, men i den jämna Bandyallsvenskan kan inget lag i regionen där Kungälv befinner sig i serien känna sig säkra på att undvika ett negativt kval. Fortsätter laget att vinna finns det också en liten, liten, liten, möjlighet att IFK Kungälv rent av kan nå en kvalplats till Elitserien.

När Nässjö kommer på besök under fredagskvällen är tabelläget viktigt, men ändå sekundärt.

Bandy i all ära, men det finns viktigare och större saker i livet.

Förra året spelades den första Jontefondsmatchen då IFK Kungälv för första gången sedan 70-talet bytte färg på sin hemmadräkt och istället för röda tröjor spelade i orangea.

Färgen var tolvårige Jonathan Ivarssons favoritfärg, och har sedan han dog i väntan på att få nya lungor varit Jontefondens symbol i arbetet med att uppmärksamma frågan om organdonation och stötta familjer som befinner sig i en situation som familjen Ivarsson har gått igenom.

– Syftet med matchen är att samla in pengar till Jontefonden och stötta fondens viktiga arbete. Det kommer vi att göra med hjälp av företag och privatpersoner med stora hjärtan som gör det möjligt att båda bjuda Kungälvsborna på fri entré till bandyfesten och även se till att överskottet av detta går till Jontefonden, säger Ola Dagliden som är marknadsansvarig i IFK Kungälv.

Inför förra årets match registrerade samtliga spelare i IFK Kungälvs A-lag sin vilja i Socialstyrelsens donationsregister och föreningen samlade tillsammans med supporters och företag in över 150 000 kronor till Jontefonden.

Inför årets match har ytterligare omkring 100 000 kronor samlats in och förhoppningen är att den summan ska bli ännu större.

IFK Kungälv tar ingen entré till matchen och uppmanar istället alla åskådare att skänka en slant till Jontefonden.

De orangea matchtröjorna kommer också att auktioneras ut efter matchen i syfte att samla in ännu mer pengar.

IFK Kungälv hälsar alla, så väl som redan frälsta bandysupporters till de som aldrig tidigare har sett en bandyboll varmt välkomna till Skarpe Nord för en oförglömlig kväll.

På Alla hjärtans dag samlas vi tillsammans för att göra något stort!

OBS! Alla som vill vara med och bidra omber vi ta kontakt direkt med Ola Dagliden via antigen mejl eller telefon. 

Telefon: 070- 419 06 82 Mejl: ola.dagliden@ifkkungalv.se