På planen förlorade IFK Kungälv mot ett för dagen bättre Nässjö. Samtidigt är det svårt att istället inte fokusera på det fantastiska engagemang och den publikfest årets Jontematch innebar.

Ett IFK Kungälv med åtta raka segrar åkte på fredagskvällen iklädda orangea matchtröjor ut inför 1129 personer på Skarpe Nord i jakt på två nya poäng och ett säkrat kontrakt i Bandyallsvenskan.

Laget har den senaste veckan varit stukat av sjukdom och småskador och på isen saknades spelmotorn Viktor Uhlin, samtidigt som Mikael Lindberg var tilbaka efter förkylning och en skadad ljumske.

Kungälv inledde starkt och hade tidigt två ramträffar och fler bud på ett ledingsmål. Istället var det ändå gästerna som ledningen när Linus Nilsson spräckte målnollan bakom Viktor Lindblom i Kungälvsmålet i den 7:e minuten.

Kungälvs replik kom sex minuter senare då Mikael Lindberg dunkade in 1-1 på hörna.

Efter dryga halvtimmen spelade fick lagen varsin straff. Först ut var Nässjö som återigen tog ledningen när Viktor Lindqvist gjorde 1-2 och bara tre minuter senare kunde Niklas Holpopainen utjämna från straffpunkten.

Halvtidsresultat: 2-2

I den andra halvleken tvingades Mikael Lindberg att kasta in handuken och efter en stark första halvlek från Kungälvs sida tog gästerna över allt mer av spelet.

I den 53:e minuten tog Nässjö återigen lednignen efter ett olyckligt självmål och tio minuter senare ökades bortaledningen på till 2-4 när Linus Jönsson satte dit en hörna.

Kungälv vek dock inte ner sig och med drygt 20 minuter kvar recuderade Greger Svenn till 3-4 när han gjorde sitt första mål för säsongen efter en hörna.

Kungälv skapade totalt under matchen tolv hörnor mot Nässjös fyra, men ute på isen var smålänningarna effektivast och trots hemmalagets jakt på ett kvitteringsmål blev det inga mer mål från hemmalaget.

Istället kunde Nässjö i slutskedet av matchen rinna ifrån och rättvist till slut vinna med 3-6.

En tung förlust för IFK Kungälv givetvis som nu får slicka såren och istället får försöka säkra ett nytt kontrakt i Bandyallsvenskan genom att vinna någon av de två avslutande matcherna i serien.

Om en seger utblev på isen så var det på förhand redan klart att matchen i sig var en seger för hela föreningen. I samband med årets Jontefondsmatch som klädde hela Skarpe Nord i Jontefondens orangea färg samlades hela 116 000 kronor in till Jontefonden.

Utöver det kommer nu även matchtröjorna att auktioneras ut, vilket innebär att summan kommer att bli ännu större.

IFK Kungälv vill tacka alla hjältar som har bidragit och vi vill också tacka alla som tog sig till Skarpe Nord under fredagskvällen och bidrog till en fantastisk publikfest.