IFK Kungälv säkrade under lördagen nytt kontrakt i Bandyallsvenskan till säsongen 20/21, det slogs fast när man under borta mot Örebro tog en poäng efter att matchen slutat 5-5.

 

Totalt tio mål skulle matchen till att bjuda på, men publiken fick vänta först till matchminut 35 då hemmalaget Örebro tog ledningen genom sin skyttekung Nico Nevalainen som även skulle presentera sig ytterligare tre gånger till i denna match. IFK Kungälv kunde strax innan halvtid kvittera tillställningen efter att #82 Robert Thelin stått för en delikat genomskärare fram till #13 Ted Skoglund som sedan kunde stänka dit kvitteringsmålet i den 43:e spelminuten, ett resultat man sedan hade med sig in i halvtid.

 

Halvtidsresultat: 1-1

Andra halvlek:

Den andra halvleken skulle sedan bjuda på hela åtta mål, och det var Kungälv som rivstartade genom att först #19 Joel Emanuelsson stod för ett drömmål när han tog bollen från eget straffområde för att sedan åka igenom hela motståndarlaget innan han satte dit ledningsmålet för Kungälv till 1-2.

Det skulle sedan bara dröja ytterligare någon minut innan det skulle falla ett Rödblått mål igen, denna gången när Robert Thelin påpassligt höll sig framme på en retur ifrån Örebrokeepern.

Örebro reducerade sedan till 2-3 genom Nico Nevalainen men i den 54:e matchminuten så fick Kungälv en vänsterhörna och då fanns han där som sista skytt #9 Andreas ”släggan” Berggren och sköt sitt fjärde mål för säsongen, samtliga dessa på hörna.

Efter dom intensiva första tio minuterna på den andra halvleken så skulle det sedan lugna ner sig en aning om man ser till målproduktionen, tempot i matchen fortsatte dock i ett högt tempo och ett hemmalag som jagade efter en reducering, istället var det Kungälv som skulle utöka sin ledning till 2-5 och det gjorde man i den 72:a minuten genom #13 Ted Skoglund som gjorde sitt andra mål i matchen efter att ha fångat upp en dåligt undanrensad boll från hemmaförsvaret och från distans sedan skjutit in bollen in i nät.

Dom tillresta supportrarna från Skarpa Supporterförening jublade ikapp, men skulle sedan få all anledning att bita på naglarna efter att först Saku Hämäläinen reducerat till 3-5 i Minut 79 och sedan Nico Nevalainen till 4-5 i den 89:e matchminuten, och sedan i den fjärde tilläggsminuten så fanns han där igen, Kungälvs mardröm för dagen Nico Nevalainen som gjorde sitt fjärde mål i matchen efter ett långt utkast ifrån Örebromålvakten Joakim Westberg och det blev tillslut delad pott i Behrn Arena, vilket innebär att IFK Kungälv spelar i Bandyallsvenskan även nästa säsong.

- Givetvis var det väl en besvikelse direkt efter matchen när vi tappar en sådan ledning men efter ett tag så blev det väl också till en viss glädje när denna pinnen även säkrade kontraktet, det är ett högt uppskruvat tempo matchen igenom och det är så det brukar bli när man möter hallag som oftast brukar trycka gasen i botten från start, det blir så att vi inte orkar sista 20 idag helt enkelt, säger IFK Kungälvs assisterande tränare Anders Liw

IFK Kungälv spelar sin sista match för säsongen nu på Tisdag 25/2 när klassiska Boltic kommer på besök till Skarpe Nord, avslaget är 19.00

 

HEJA KUNGÄLV!