IFK Kungälvs A-lag avslutade säsongen genom att vinna hemma mot Boltic med 7-2. Segern innebar att Kungälv passerade Boltic i tabellen och slutar på en 8:e plats i Bandyallsvenskan. En stark placering med tanke på att laget innan jul endast stod på fyra poäng.

Säsongen började på sämsta sätt för IFK Kungälv när man i började säsongen med en snöplig uddamålsförlust mot Laik samt genom att det milda vintervädret gjorde att laget fick svårt att kunna bedriva något vettig träning.

Det syntes också på planen och innan annandagen stod laget på endast fyra inspelade poäng. Kungälv såg ut att vara cementerat i botten, men dagarna innan jul kunde man dock se en gryende form hos det unga laget när man på bortais pressade Boltic som då låg i toppen av tabellen.

Några dagar senare fanns även två nya spelare med på isen då Ted Skoglund och Mikael Lindberg återigen snörade på sig skridskorna. Efter en stark vändning mot Gripen på Annandagen då laget gick från 2-4 till 4-4 kom starten på vändningen.

När lagen möttes några dagar senare i Trollhättan inleddes en segersvit på hela åtta matcher och den avbröts först när Nässjö besökte Skarpe Nord och besegrade Kungälv under Jontefondsmatchen.

Efter 5-5 borta mot Örebro i helgen säkrades nytt kontrakt. Inför tisdagens avslutande match mot Boltic var förutsättningarna att Kungälv kunde passera värmlänningarna vid seger med minst tre mål. Trots en dålig start där gästerna tidigt tog ledningen vände Kungälv på matchen och vann till slut med hela 7-2.

Segern förde upp Kungälv på en åttonde plats i tabellen med 24 poäng. Än viktigare var kanske att vinsten förstärkte känslan av att laget verkar ha hittat ett vägvinnande spel där samtliga spelare har tagit flera kliv i sin utveckling.

Den känslan gäller det nu för hela laget och föreningen att ta med sig in i försäsongen och det fortsatta arbetet med att återigen närma sig de bästa lagen och börja nosa på spel i Elitserien i framtiden.

Jonny Carlsson tog emot hederspriset

I halvtidspausen delades också ”Cazzons” hederspris ut. Priset delas ut i bortgånge eldsjälen Fredrik Carlssons minne och gick i den här säsongen till hans bror Jonny Carlsson, som om någon har fortsatt verkat i samma anda. (Se bild ovan).

Trots att Kungälv redan hade säkrat nytt kontrakt hade hela 475 personer letat sig till ett Skarpe Nord som dagen till ära bjöd på snöfall. Publiksiffran innebär att Kungälv återigen vinner publikligan i Bandyallsvenskan och var det enda laget i serien som snittade över 500 personer på hemmaplan.

När säsongen för A-laget summeras finns det med andra ord mycket positivt att bygga vidare på.

Matchfakta hittar ni här.