I bästa bandyväder tog Skarpa hem den prestigefulla segern mot IFK A-lag men det satt långt inne.

Att säsongens bästa bandyväder och bästa is kommer när säsongen är över börjat bli mer regel än undantag och i detta fenomen drabbade Skarpa och IFK-A samman i den prestigefylla kampen om vem som är det bästa laget i IFK familjen. Skarpa drog det längsta stråt och segrade med 9-7 trots att IFK  haft ledningen en bra bit in på andra halvlek.

Det var förbrödring av bäst sort och lagen gav och tog utan att någon gjorde sig illa. Dagens utmärkta domarpar, Labe och Öhrn satte direkt ribban och tolererade inga som helst överträdelser av regelverket och hade matchen i sin hand. Inte ens Nordén kunde få till en utvisning på sig själv utan fick lugnt spela av hela matchen, vilket han också gjorde med bravur. Trots 50+ i passet stod han för flera läckra passningar som frispelade Skarpas toppar till mål, den gubben kan än och frågan är när han slutar lira om han ens gör det någonsin. Även till Vetlanda utlånade Axel Ekholm visade att han behållit formen i VBK vilket IFK är glada för den dagen han återvänder ;-) . Flera rappa åkningar och mål visar på kvalitet även om matchen var mild. En anonym återvändare i Skarpa var Daniel Gratjov som virvlade fram som om tiden stått still, även om han själv tyckte att nu får han nog en infarkt, så trött var han. Takterna sitter verkligen i och minst två mål kom från Daniels klubba och flera härliga pass. Vår TV-producent David Nordin och kommentator Urban Bohlén visade också att takterna sitter i och stod för gedigna insatser. Magnus Åhman, ledare i IFK P10 lirade med ett självförtroende utöver det vanliga. Ett mål efter en förlupen kula som han kunde trycka in var dagens facit.

- Jag sög ner den bara och tryckte till, säger Magnus som om han menade det och verkligen trodde på att det var så det gick till!? Märkligt hur blind man kan bli :-)

Coach Uhlin var så nervös inför denna prestigekamp att han inte ens lämnade stugvärmen utan avsåg skådespelet från loungen (läs kansliet med utsikt genom gallret). Efter matchen hade han dock synpunkter men de lämpar sig inte för tryck. Assisterande coach Anders Liw gav tydliga instruktioner till laget. ”byt när ni vill” och det lämnar ju inget till tolkningar.

Labe och Öhrn gjorde som sagt en berömvärd insats och lämnade inget åt slumpen och erhöll därför Skarpaklackens stora gillande och ovationer. Att de dömde fem minuter sittande från Skarpas avbytarbänk kan bara tolkas som att de behövde räkna över manskapet på plan. Skarpa ställde upp med 17 utespelare och en målvakt och när avbytarbänkten var tom åkte Labe och Öhrn dit för att räkna så ingen åkt vilse men de och sekretariatet kom fram till att det verkligen bara var 10 utespelare och en målvakt på plan. F-n trot för vi övriga fick det till minst alla spelare på plan samtidigt, men det är inte lätt att döma bandy.

Efter matchen var det lagfoto på alla samt samling i klubblokalen för lite mat och bandytjöt. Nordén var riktigt rörd över att än en gång fått representerat Kungälv och tackade för den vänlighet som både IFK och Skarpa har visat honom genom åren. Stort och det är bandyns signum. Vi bryr oss annars hade vi inte sysslat med bandy.

Nu är det snart slut på årets säsong. Ungdomslagen har några matcher kvar på bortaplan innan grejerna hängs in och isen blir vatten men som ni alla vet ”vatten är bara is som väntar på nästa säsong”.