Isen har släppt och konstgräset ligger på Skarpe Nord och väntar på att plockas bort så isen kan återkomma men först en summering. 

Att Anders Uhlin är klar att fortsätta ytterligare ett år i IFK, både som projektledare i föreningens organisationsarbete samt tränare och ledare för A-laget, har väl ingen missat och vi hälsar Anders välkommen till ytterligare en säsong. Nu tar arbetat vid med att forma hela föreningens sportsliga verksamheten tillsammans med Johan Rolén inför nästa säsong och så att alla är förberedda att starta upp sin försäsong. Sport har träffat samtliga lag för en utvärderingen av säsongen och nu återstår att hitta de bästa lösningarna inför nästa säsong. Vi påverkas, liksom många andra bandyföreningar, att vi inte har kompletta åldersgrupper från P9 och uppåt utan är beroende av att låna spelare av varandra och att då få ihop tävlingssäsongen kräver tanke och analyser så att det blir bra.

Coronaviruset har tagit ett bastant grepp om elitidrotten men vi får väl ändå hoppas att mycket är över när hösten och matchandet börjar närma sig. I väntandets stund är det dock angeläget vi följer råden från Folkhälsomyndigheten. Hoppas ni alla klarat er och om ni drabbats, att det blev lindrigt.

Sportsligt:
A-laget
gjorde en formidabel upphämtning från höstens knaggliga inledning och slutade till sist på 8:e plats enbart ett (1) mål från sjundeplats som belades av Katrineholm. En enda match förlorades på det nya året och det var Jontematchen vilket kan tyckas synd men Jontefonden fick en rejäl slant tack vare matchen. Målet var topp 8:a så de nådde sitt mål. Glädjande var att många tog kliv i sin bandyutveckling och om det fortsätter, kommer att bli riktigt bra. Niklas Holopainen blev till och med landslagsman och presterade mycket bra i landskamperna mot Norge och Ryssland. Strongt gjort alla i A-truppen med stab och nu tar vi fart mot ännu en härlig säsong.

Kareby/Kungälv avslutade säsongen med en överraskande vinst mot Otterbäcken borta på Otterstrand och stannade till sist på en åttonde plats. Laget får därmed lira vidare i Div 1 även nästa säsong https://www.laget.se/Div-1 Tusen tack Mats Ågren, Stefan Berggren och Freddie Hansen för ert jobb ni lägger ner.

P19 gick igenom sin serie helt obesegrade och i sista matchen, som fick förläggas till Ale Arena för att undvika regn och rusk, besegrades Surte med klara 10-0. Strongt jobbat killar och grattis till seriesegern. Flera kommer nu ta kliv i seniorsammanhang nästa säsong. https://www.laget.se/IFKP19 Tusen tack Magnus Carlström, Håkan ”Hogge” Olsson, Stefan Angberg, Mattias Frykholm och Daniel Johansson att ni finns för IFK.

P16 hade två lag igång och i U16 A Södra kom laget på en stark fjärdeplats före lag som Vetlanda och Otterbäcken. Bra jobbat och det är inte ofta IFK har Vetlanda bakom sig i tabeller. Det andra laget lirade i U16 B Västra och kom på andra plats efter LAIK men före lag som Villa och Vänersborg, vilket är mycket stimulerande att en utomhusklubb kan komma före dessa storheter med arenor och inte ens hallar. Mycket bra gjort killar. Nu skall denna åldersgrupp kliva upp till P17 nästa säsong och pojkallsvenskan och det blir en tuff utmaning men utmaningar är till för att utvecklas. https://www.laget.se/IFKP16 Tack säger vi även till denna grupp ledare, Freddie Hansson, Jan Pedersen, Björn Ericson, Mats Hermansson, Robert Johansson, Fredrik Olausson, Magnus Paulsson. Robert Warper och Jonas Höglund.

P13/14 Har lirat både cuper, poolspel samt seriespel i 11-manna. Gänget tar stora kliv i sin utveckling och det blir spännande att se vad som händer inför nästa säsong. Även här är det lite klent på samma åldersgrupp och man får låna in spelare från yngre grupp men det har fungerat utmärkt och sjumannalirare går in utan större problem och lirar 11-manna. Kul som tusan och killarna i P13/14 är värda allt beröm. https://www.laget.se/IFKKUNGALV_P13P14 Tack till Per Sköld, Anders Lindstrand och Johan Lindström för att ni viker tid för vår kära sport samt kämpar mot både elementen och en lite liten trupp.

P11 har bestått av två lag, P10 (spelare födda 2010) och P11 (spelare födda 2009). De har spelat poolspel och cuper under säsongen. En av höjdpunkterna för båda lagen var Broman Cup i Örebro den 29 februari till 1 mars. En övernattningscup med de bästa lagen närvarande. P10 gick direkt till semifinal genom vinst över Örebro och Borgia men förlust mot Villa (som vann hela Cupen). I semifinalen fick de snöpligt stryk med 3-2 mot Bollnäs men mycket strong gjort. P11 fick en svårt start i sina tre första matcher men i sin kvartsfinal slog man Kareby, vilket inte varit det enklaste tidigare under säsongen. I semifinalen fick man dock ge sig mot Finspång (som kom tvåa i Cupen efter förlust mot Vänersborg). I stort en mycket lyckad säsong och förhoppningsvis fortsätter dessa killar nästa säsong tillsammans med sina ledare. https://www.laget.se/IFKKUNGALV_P11 Tack för väl utfört arbete, Martin Melander, Tobias Christoffersson, Magnus Åhman, Jouni Hiltunen och Jon Bahlman för allt ni gör för klubben och spelarna.

P9 har också spelat både poolspel och cuper. Tyvärr blev några poolspel inställda av olika anledningar men laget har gjort väl ifrån sig och kämpat på med sin träning.Fredrik Vakk är ensam ledare på isen och känner ni någon som vi inte vet om som vill hjälpa till så hör av er så kopplar vi hop Fredrik med personen i fråga. https://www.laget.se/IFKKUNGALV_P9 Tack Fredrik för ditt kämpande med laget och din trupp. Utan dig hade vi inget P9.

Bandyskolan och Skridskokul har haft en strålande säsong. 168 knattar har varit anmälda till Skridskokul och det är all time high i klubbens historia. Tyvärr är det lite trögt att få över dessa till bandyskolan med Johan och Mattias som ledare men vi får ta nya grepp nästa säsong för att locka spelare dit. Mattias och Johan har gjort ett utmärkt arbete med de små lirare som är där och kommer fortsätta nästa säsong. Tusen tack Mattias och Johan för att ni axlade rollerna. Ni är guld värda. På skridskokul är det Jörgen och Mona Stjernström som leder verksamheten och det är kanske därför knattarna inte går över till bandyskolan, det är helt enkelt för roligt med köttbullen och spagettin så klubba med boll är överskattat. Tack Mona och Jörgen, även ni är guld värda för IFK. Skridskokul ICA MAXI Bandyskola

Organisation:
Rekryteringar pågår löpande och det finns många vakanser att tillsätta. Har ni någon som vill hjälpa till så hör av er så intervjuar vi.Ingen roll är för stor eller för liten. Kansliet kommer fortsätta ha öppet som vanligt under sommaren men på telefon och mail beroende av Coronan. Vill ni något fysiskt så boka tid så är någon där och hjälper er. Telefon 0303-13330 samt mail kansliet@ifkkungalv.se

Bingolotto/Försäljning/Ekonomi/pant och scanning/Kungälvslotteriet:
Bingolotto slutar aldrig att behöva resurser så anmäl till Rose-Marie när ni kan ta ett pass och i synnerhet nu i coronatider då våra seniorer inte skall betjäna försäljningen. Påsken är en bra säljhelg och ger välbehövligt klirr i kassan

Ekonomin ligger på budget och följer plan men en osäkerhetsfaktor finns inför nästa verksamhetsår med tanke på coronan och vad detta kommer innebära.

PÅMINNELSE: MAXI. Pant och scanning. Ni har väl inte missat att 1% av köpesumman går till IFK Kungälv om du scannar din nyckelbricka eller app med handscannern när du handlar på ICA MAXI i Kungälv. Det är enkelt att ladda ner appen i din smartphone och du gör på följande vis:

1. Skriv in https;//sponsring.ica.se/ifk-kungalv1
2. Tryck på ruta med pil för iPhone och tre prickar för Android
3. Välj + och lägg till på hemskärmen för iPhone eller lägg till på startskärmen för Android
4. Döp genvägen och tryck på ”lägg till”
Klart! Nu finns din streckkod för IFK på din hemskärm i din smartphone

Även din pant kan du skänka till IFK på MAXI och i pantrummet gör du på följande vis:

1. Mata in din pant på bandet
2. När det är klart, tryck på knappen ”donera”
3. Tryck på IFK Kungälvs logga
4. Klart och klubben tackar ödmjukt för din pantgåva

Kungälvslotteriet. Är slutsålt och nu börjar Urban Bohlén med gräsroten och har ni inte anmält på Svenska spel att ni stöder IFK när ni spelar så gör det. Har ni frågor så tveka inte kontakta Urban så vägleder han.

Snart är det dags för att stänga böckerna för verksamhetsåret 2019-2020 och gå till årsmöte men innan dess vill vi framföra till er alla medarbetare

ETT STORT STORT TACK FÖR ATT NI FINNS OCH STÖTTAR OCH HJÄLPER IFK KUNGÄLV I ALLT VAD VI GÖR. NI ÄR GULD VÄRDA ALLIHOP

GLAD PÅSK PÅ ER och tänk på att hålla avstånden och tvätta händerna

Nostalgi: https://embedded.staylive.se/tellus/video/85266