Efter många om och men blir det till slut allsvensk premiär för IFK Kungälv nu i helgen. För motståndet står Västanfors och Ljusdal som gör resan söderut.

Sedan IFK Kungälv drog igång försäsongsträningen i våras har pandemin varit ett faktum. Något som påverkar oss alla, och givetvis även bandyn. Önskar ni mer information om alla turer som varit innan helgens premiär så kan ni läsa våra tidigare nyheter som finns på vår hemsida.

På lördag klockan 15.00 är det i alla fall dags för hemmapremiär mot Västanfors. Detta efter att IFK Kungälvs styrelse i tisdags beslutade att klubben ska börja spela matcher i allsvenskan.
IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin är så redo han kan bli under rådande omständigheter.
- Hela perspektivet är ändå att det faktiskt pågår en pandemi. Vi har till exempel inte tränat någonting alls på is de senaste två veckorna, alla har skött sin träning individuellt.
Hur har du och laget förberett Er?
- Vi fick styrelsens besked om att vi ska spela i tisdags. Vi har hela tiden haft en öppen dialog med spelare och ledare. Vi lyckades få en timmes träningstid på Ale arena på fredag kväll.
Vad är fokus för dig och laget nu?
- Nu fokuserar vi på att ställa om till att börja tävla och träna. Och jag tycker det är viktigt att klubben har gett spelarna möjligheten att välja om de vill spela eller ej. Det viktiga är att vi alla respekterar spelarnas val, oavsett om de väljer att träna och spela eller inte alls. Hampus Kärnman och Mikael Karlsson har båda valt att inte träna och spela, övriga kommer att köra på.
Hur tänker du inför matcherna mot Västanfors (lördag) och Ljusdal (söndag)?
- Allt vårt fokus kommer att ligga på oss själva och våra grunder i spelet. Det gäller att komma igång. Vi ser inte den här situationen som att vi är tvingade att spela och inte bryr oss om hur det går. Nu går vi in för det här och tävlar för att vinna, det är inga vänskapsmatcher.
Hur ser det ut på isfronten?
- Förhoppningsvis finns det is att spela på till lördagens match, vi har Ale arena som reserv. När isen väl ligger på Skarpe Nord kommer vi köra fyra ispass i veckan. Nu i början kommer det dessutom bli tre, fyra matcher per vecka. Vi får ta det som det kommer.
Gör ni några covid-tester?
- Nej, vi gör inga tester förrän någon har symtom. Det är ingen skillnad på oss och övriga i samhället. Vi tvättar händerna, håller avstånd och gör det vi kan för att hålla covid 19 borta.
Är det något du vill tillägga?
- Ja, Viktor Uhlin ska träna på is för första gången på länge under fredagen. Viktor har rehabtränat sedan han fick sin korsbandsskada för två månader sedan. Det är positivt, men en comeback dröjer. Sedan får vi se hur vi formerar laget i helgen. Nu kör vi på under rådande omständigheter tills något annat blir aktuellt från myndigheter och regering.

Matchen följer ni på Kungälvs-Posten för er som prenumererar eller
Genom att köpa grundseriekort (Se alla matcher i allsvenskan för bara 699kr) på https://www.bandyplay.se/subscribe och uppge IFK Kungälv som favoritförening så får vi en extra slant eller bara köpa enskild match eller
Bandygrytan.se eller elitrapport.se

Foto: Johan Spanås