IFK Kungälv – Västanfors IF Bandy

Första halvlek mot Västanfors börjar med mycket kamp mellan lagen och det är ett jämt spel vi ser där båda lagen kommer i fina anfall. Det är dock Västanfors som tar över en bit in i första halvlek och skapar mycket hörnor och en del halvlägen, men Kungälv har en riktigt bra defensiv och framförallt Victor Lindblom i målet står för en rad kvalificerade räddningar.

IFK kontrar fint efter att man har en fin defensiv och skapar lite hörnor och halvlägen, man har även fått till ett mål genom frislag av Lukas Persson i den 11:e minuten. Sedan dröjer det till den 23:e minuten när Victor Uhlin skjuter in en hörna. Slutet av första halvlek är det Kungälv som har farligast lägen och man gör mål genom Erik Olsson till 3-0 genom ett snyggt anfall där man byter kant genom en lång passning och går runt på kanten och inspel och mål. 4-0 är först ett lyft och skott i mål av Robert Thelin och 5-0 kommer genom en kontring där Robin Karlsson spelar till Lukas Persson som inte gör något misstag.

En rolig första halvlek har vi fått se och Kungälv kämpar och sliter och bryter Västanfors anfall och är starka i omställningarna, laget lyckas även stundtals bygga upp en fint spel. Västanfors har haft mest spel men inte lyckats få in bollen i mål.

Halvtidsresultat 5-0

Andra halvlek blir helt annorlunda i form av utdelning på mål. Det är Västanfors som hämtar igen hela 6-0 till 6-6 inom loppet utav 30 minuter och man får en rejäl islossning i sina lägen. Det skapas farligare lägen, fina anfall och Kungälvs fina defensiv är som bortblåst och laget har tappat i skridskoåkning.

Jag måste berömma Västanfors för ett fantasifullt och offensivt spel både i första och andra halvlek. Kungälvs spel i andra var håglöst och idé fattigt och det såg ut som man saknade en plan för att hålla i ledningen. Vilket inte är helt oväntat med tanke på den uppladdning laget haft där man inte tränat tillsammans på ca tre veckor.

Men som en blixt från en klar himmel var inte denna matchen avgjord vid ställningen 6-6. Victor Lindblom ville säga sista ordet då han kastar ett långt utkast till Victor Uhlin i 91:a minuten och Victor sprätter upp bollen i taket i ett friläge från kanten och avgör matchen och två poäng går till Kungälv.

IFK Kungälv – Ljusdals BK

I helgens andra match mot Ljusdals BK från Hälsingland blev resan mycket tuffare för Kungälv. Man hängde på bra i början av matchen och det var Erik Olsson som i friläge gjorde 1-0. Spelet var även i denna första halvlek böljande och det gick fram och tillbaka men Ljusdal kontrade lite mer då man stod lågt och byggde där ifrån. Kungälv gör även 2-0 genom Greger Svenn på en hörna.

Efter denna 2-0 ledning blev det sedan Ljusdal som genom flera hörnmål genom Pettersson och bra anfallsspel av lirarna Djäkner och Swartswe som tog över halvleken och gick till halvtidsledning med 3-4.

Halvtidsresultat 3-4

Andra halvlek blev en uppvisning utav Ljusdals BK och man radar upp det fina anfallet efter det andra. Detta efter att Ljusdal klivit upp högre i banan på Kungälv och stressat laget.

Trots timeout efter bara åtta minuter in i andra halvlek så verkade Kungälv inte ha någon plan på hur man skulle lösa detta utan hela laget hamnade i lågt tempo och med det resulterade det i flera enkla misstag. Slutresultatet blev tillslut 5-11 till Ljusdal genom fina prestationer av flera spelare. Personligen så var jag imponerad av Noa Djäkners fina spel. Ett rättvist resultat sett till att Kungälv tappade lite av sitt spel redan under första halvlek medan Ljusdal bara byggde upp ett bättre och bättre spel.

Sammanfattningsvis fick vi ändå se två roliga och bra matcher där Kungälv vid flera tillfällen får till ett riktigt fint spel och där man verkligen spelar som ett lag, detta trots att laget ej tränat ihop på ca tre veckor. Vi ser med spänning fram emot vad Kungälv kan fortsätta leverera i säsongen.