Ett rekordungt IFK Kungälv förlorade under onsdagskvällen hemma på Skarpe Nord mot serieledarna Örebro som alltså fick vända hem till Närke med två nya poäng efter slutresultatet 3-8.

Det var alltså ett rekordungt IFK Kungälv denna lillelördag med en snittålder på 21 år och det var en entusiastisk start som hemmasupportrarna i Tv-sofforna bjöds på när Victor Uhlin serverade Robin Karlsson som gjorde sitt första allsvenska mål för IFK Kungälv fram till 1-0 redan i den tredje minuten. Den glädjen skulle dock bli kortvarig då Örebro kunde ge replik nästan omgående fram till 1-1, och trots att Robert Thelin kunde återge Kungälv ledningen till 2-1 så var det en halvlek som skulle handla mest om Örebro och under första halvleks andra halva så kom också tre raka bortamål som innebar ledning i paus för Närkelaget.

Halvtidsresultat: 2-4

 

Andra Halvlek:

Unga Kungälv fortsatte att kriga på, men det var Örebro som gjorde andra halvleks första mål fram till 2-5 genom finska spjutspetsen Saku Hämäläinen innan det var dags för en av dom unga spelarna i Kungälv att skriva in sig i en allsvensk poängkolumn för första gången då 18årige Oscar Jenefeldt stod för assisten fram till Erik Olssons reduceringsmål fram till 3-5 i den 58:e matchminuten, och det blir då en kväll att minnas för Oscar som dock fick se sitt lag släppa in ytterligare tre bollar innan matchens huvuddomare Andreas Svensson blåste av för full tid.

- Örebro är oerhört tunga att möta och min favorit till att vinna denna serien, och med tanke på dom förutsättningarna vi har så tycker jag att vi gör en bra arbetsinsats rakt igenom och jag sa till killarna i omklädningsrummet efter matchen att man blir stolt över att se hur dom tar sig an uppgiften, och det är grymt kul att se hur flera av våra yngre spelare som inte har så stor rutin av allsvensk bandy kommer ut idag och gör en så fin insats, säger IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin efter matchen.

Slutresultat: 3-8