IFK Kungälv spelade under lördagen säsongens första bortamatch när Lidköpings AIK stod för motståndet, och det blev en tuff tillställning för våra rödblåa spelare då förlustsiffrorna skrevs till 9-1 efter en mardrömslik start på matchen med 6-0 i baken redan efter 25 minuters spel. 

Ettan kom,tvåan kom,trean kom.. Ja så såg det ut på resultattavlan första kvarten i Lidköping när IFK Kungälv spelade sin första bortamatch för säsongen. Ett ej påkopplat IFK Kungälv fick se LAIK:s anfallare Christoffer Norin inleda målskyttet efter fyra minuters spel och sedan göra 3-0 knappa kvarten in i matchen, båda gångerna assisterad av Johan Karlsson, men det skulle inte sluta där för Norin som skulle dubbla sin målproduktion under resten av halvleken när han också gjorde 4-0 samt 7-0 i den första halvleken innan Robin Karlsson kunde göra Kungälvs enda mål i matchen och reducera till 7-1 strax innan halvtidsvila.

- Vi möter ett klart bättre LAIK idag samtidigt som vi gör en väldigt dålig första halvlek, och det kändes inte som vi var redo när matchen blåstes igång, säger IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin

 

Halvtidsresultat: 7-1

Andra Halvlek:

Andra halvleken inleddes med att LAIK fick en straff tilldömd efter knappa fem minuter och fram då klev 43-årige Marcus Ottosson som inte hade några problem att dunka in 8-1 för hemmalaget. Sedan kändes det som att det var två lag som mest åkte runt och väntade på att slutsignalen skulle ljuda så man kunde åka hem och fira andra advent istället. Men innan huvuddomaren Andreas Broberg blåste av matchen så fastställde Christoffer Norin(Vem annars) slutresultatet till 9-1 och gjorde därmed sitt femte mål i matchen.

- Det finns olika sätt att förlora en match på. Det kan vara så att man inte räcker till för att man möter ett bättre motstånd, men i den här matchen ska vi inte titta på några andra faktorer än oss själva, visst kan man ta hänsyn till dom faktorerna att vi som klubb har tagit ställning och inte tränat på som vanligt, men det är faktorer vi inte kan gömma oss bakom, avslutar Anders Uhlin.

Slutresultat: 9-1

Som tur är för IFK Kungälv så dröjer det inte länge innan nästa match och chans till revansch då klassiska Boltic kommer på besök till Skarpe Nord.

HEJA KUNGÄLV!