På onsdagskvällen blev det en ny förlust för IFK Kungälv borta mot Katrineholm. Ett rekordungt Kungälv, med en medelålder på 21 år, stod däremot upp riktigt bra och var sånär att få med sig en poäng hem från bortaresan.

Säsongen 20/21 kommer gå till historien på många olika sätt. Kanske kan man i framtiden även se ljuspunkter från denna mörka vinter, när vi om några år tittar på vilka spelare som började etablera sig i i A-laget.

Under onsdagskvällen match började hemmalaget Katrineholm klart bäst, och ett trött Kungälv efter tisdagskvällens match mot Boltic fick slita för att matchen inte skulle gå förlorad redan där. Viktor Lindblom i Kungälvsmålet storspelade dock och efter mål av unge Gustav Olsson (assist Oscar Jenefelt) och ett mål precis innan halvtidsvilan av Victor Uhlin på straff, kunde Kungälv trots stor dominans från Katrineholm gå till halvtidsvila med kontakt.

Halvtidsreslutat: 3-2

I den andra halvleken såg Katrineholm tidigt ut att ha avgjort matchen då de inom loppet av elva minuter gick ifrån till 5-2. Kungälv vägrade samtidigt att ge sig och i den 86:e minuten var det kvitterat till 5-5, efter ytterligare ett mål av Uhlin och två mål från Anton Ysings klubba (assist Hugo Andersson, Victor Uhlin).

Katrineholm skulle dock få sista ordet och bara minuten efter Ysings 5-5 mål kunde hemmalagets Emil Andersson sätta dit avgörande 6-5 vilket också blev slutresultatet.

För IFK Kungälvs del var matchen ett steg framåt. För IFK med sju spelare födda på 00-talet i truppen, och resterande på 90-talet, gäller det nu bara att blicka framåt, och ta till sig av varenda erfarenhet och fortsätta jakten på första segern sedan premiären mot Västanfors.