Första halvlek börjar med mest chanser för Nässjö och det är ett ganska normalt defensivt läge på Nässjös lag. Därifrån vinner Nässjö bollar efter att Kungälv drivit upp några gånger och laget kan gå till anfall och dem skapar fina inspel och en del skott. Nässjö skapar även två hörnor och på en utav dessa gör Viktor Svensson 0-1. Kungälv har skapat några uppåkningar och vid ett tillfälle hittar Hugo Andersson Anton Ysing fint som skjuter men utan resultat.

0-2 till Nässjö kommer efter en omställning på högerkanten och man slår in ett inspel som blir till en retur och öppet mål. Kungälv slarvar också en hel del i försvaret och några lägen har uppståt, ett utav dessa slarv leder till 0-3 för Nässjö efter ett lyft och skott sen retur och mål.

Kungälv känns slarviga i första tredjedelen av planen och har lite fart i uppbyggnaden vilket leder till att Nässjö kan ligga och ta de lugnt och inte förta sig i defensiven. IFK har även väldigt lite alternativ på mittplan och det känns som att mittfältarna åker och gömmer sig och backarna blir väldigt ensamma. Inga rejäla lyft får vi se heller och matchbilden känns som att hemmalaget spelar runt mycket på egen planhalva.

I slutet av halvleken blir det lite åkningar åt båda hållen och det blir hett om vem som skall få nästa viktiga mål. Tillslut gör Nässjö 0-4 när man kontrar och skapar en hörna som leder till 3 räddningar av Victor Lindblom men fjärde skottet sitter i maskorna.

Halvtidsresultat 0-4

Andra halvlek börjar med ett böljande spel fram och tillbaka och Anton Ysing kommer i ett fint skottläge men missar. Erik Olsson gör en underbar genomåkning men missar när han har rundat målvakten. Lagen är lite mer lägre stående i början av andra och spelet kan liknas vid ett byte av anfall. Spelet blir också mer öppet efter ett tag och man har mer fart i båda lagen och anfaller mer men inga jättelägen skapas.

Sedan skiftar matchen i utseende och vi ser ett tempofattigt ställningskrig där vi även ser en del flipp och lyft. Nässjös 5-0 mål kommer efter ett lyft till en fri spelare på högerkanten som spelar in till ännu en fristående spelare. Här blir det tyvärr tydligt att IFK sviktar lite i försvaret och Nässjö spelarna får lite väl fria in i anfallen.

Kungälv kommer med mer fart i andra halvlek men man blir lite ensamma och kommer en och en. Samuel Baatz gör flera fina uppåkningar. Tillslut rinner tiden ifrån Kungälv och matchen rinner ur deras händer. Spelet fortsätter att gå fram och tillbaka och Kungälv skapar en hörna och lyckas göra 1-5 genom Joel Emanuelsson, vilket också blir slutresultatet. Matchen slutar rättvist med seger till Nässjö, även om vi kunde sett ett något jämnare resultat sett till chanserna.

För fullständig matchfakta klicka här