När Kungälv denna kväll ställde upp med många nya, unga och orutinerade spelare i allsvenskan skulle givetvis utmaningen att möta Gripen bli tuff, och resultatet blev också stort med 1-9 till Gripen.

Men dom unga spelarna i Kungälv, där vissa inte ens varit med någon gång och tränat med a-laget, spelade ett riktigt snyggt defensivt spel första 30 minuterna. Laget hade ett kompakt försvarsspel, bra positionsspel i boxen och bra snack. Gripen försökte gå runt på kanterna och dom lyckas skapa lite hörnor. Efter att Gripen sett lite fundersamma ut och försökt spräcka nollan i hela 27 minuter så lossnade det till slut och det rasslade in 0-5 innan paus.

Halvtidsresultat: 0-5

I andra halvlek så spelar Gripen lite mer försiktigt offensivt och Kungälv kan äga matchen i vissa perioder och få till lite fler lägen, men det är Gripen som gör målen, och självklart har Gripen mycket spel också.

Victor Uhlin gör Kungälvs mål efter 61 minuter spelade, och efter detta mål så tar Kungälv återigen ett litet tag om matchen och försvarar sig fint och håller detta i 22 minuter innan Gripen slår in det sista målet för kvällen. Även om Gripen äger matchen i det stora hela och givetvis är det bättre laget så känns det som att matchen i långa stunder också är jämn på mitten och det är mycket kamp mellan lagen.

Dom unga spelarna i Kungälv kämpar riktigt bra och visar långa stunder att dom kan mycket bandy. Stor eloge till dessa unga killar som vågar ställa sig på isen denna kväll och möta ett av seriens bästa lag. Sen ska hela laget också ha en eloge som inte alls haft samma förutsättningar som Gripen i denna säsong.

Foto. Johan Spanås