Denna säsong har Skridskokul sett lite annorlunda ut p.g.a. pandemin men vi har ändå  hunnit med 6 pass uppdelat på 3 lördagar. Som det ser ut nu kommer vi fortsätta ända tills isen börjar smälta framåt senvintern.

För att klara rekommendationerna från vår kommun och Folkhälsomyndigheten har vi delat upp passet till två tillfällen varje lördag, ett mellan 9.00-9.30 och det andra mellan 9.30-10.00. Vi brukar bli mellan 15–20 barn + föräldrar per tillfälle och det fungerar bra eftersom alla är hjälpsamma och tänker till. Stort tack för hjälpen med detta!

Hela idén med Skridskokul går ut på att lära barnen åka skridskor med lekpinnar istället för pekpinnar. Istället för att lära sig ploga skottar vi snö med skridskorna, för att lära sig böja på benen ska barnen plocka upp klossar från isen o.s.v. Vaktmästarna får hjälp med snöskottning genom att vi slänger oss på isen och får snön att fastna på kläderna. Det är nog inte många barn som förstår att vi då lär oss att det inte är farligt att ramla.

De barn som vill spela bandy med klubba och boll kan åka över till Mattias och Johan som håller till precis bredvid oss på isen. Det finns både klubbor och bollar att låna och man får åka emellan Skridskokul och Bandyskolan hur mycket man vill. Huvudsaken är att det är roligt att vara på isen!

Vill man komma och testa skridskoåkning så håller vi på varje lördag med start kl. 9.00. I dessa tider måste man dock anmäla sig inför varje lördag till jorgen.stjernstrom@ifkkungalv.se så att vi inte blir för många. För att läsa mer om vad Skridskokul innebär kan ni titta på www.skridskokul.se/kungalv.
Varmt välkomna både nya och ”gamla” skridskoåkare till Skarpe Nord på lördagar!

Hälsar Jörgen och Mona Stjernström

Foto: Johan Spanås