Denna säsong har varit väldigt speciell och kommer fortsatt vara så. Vi fick is på Skarpe Nord väldigt sent och Covid-19 satte sina spår. Vi fick tänka om och tänka nytt.

Bandyskolan är till för de yngsta barnen inom IFK Kungälv. Här vill vi erbjuda skridskoträning och lättare bandyövningar, där tonvikten ligger på lek och rörlighet med framför allt att ha roligt. Tanken med Bandyskolan är att erbjuda bandyträning för de som är sex till åtta år gamla. Tidigare kunde vi även erbjuda yngre barn att vara med tillsammans med förälder på isen. Det är fortfarande okej för yngre barn att vara med om de klarar sig utan föräldrar då vi har Covid-19 att ta hänsyn till. Dessutom får gärna äldre barn som just börjat, eller vill prova på att spela bandy vara med i Bandyskolan. Vi som leder barnen i Bandyskolan heter Johan Berlin och Mattias Pettersson.

Här är de flesta barn födda mellan 2013 och 2014. Bandyskolan fylls kontinuerligt på med barn från Skridskokul när de är mogna och framförallt sugna på att börja lira med klubba och boll. Vi brukar vara runt 6–8 barn på träningarna och försöker mixa det så gott det går samt att genomföra övningarna på en ”lagom” svår nivå för alla. Det är roligt att se den snabba utvecklingen som sker hos de yngsta när de får en klubba och boll att jaga efter. Då glömmer de ofta av att de står på skridskor och vågar åka lite snabbare samtidigt som mycket fokus ligger på att jaga boll och skridskoåkning. Det är alltid en härlig känsla på lördag morgon när man träffas nere på Skarpe Nord. Glada och pigga barn som är väldigt sugna på att få komma ut och åka skridskor.

Vill man börja spela bandy så är man varmt välkommen ner till Skarpe Nord. Vi tränar alltid på lördagar mellan klockan 09.00 – 10.00.
Skridskor, hjälm med galler och halsskydd är minsta utrustningen som krävs, och har man ingen egen klubba så har vi några att låna ut.

Länk till vår sida;
https://www.laget.se/Bandyskolan

Hoppas vi ses på Skarpe Nord – Välkomna!

Hälsar Mattias Pettersson och Johan Berlin

Foto: Johan Spanås