IFK Kungälv P10 är i full gång för säsongen och kör träningar på Tisdagar 16:30 – 17:45 och Lördagar 10:00 – 11:30.

Laget består av barn födda 2011 och 2012 och vi är idag 13 spelare registrerade. Hittills under säsongen har flera nya spelare börjat i laget vilket är väldigt roligt. Tränare och ledare för laget är Fredrik Vakk, Martin Karlsson och Niclas Callander, med bra hjälp från föräldrar, både på och utanför isen.

Denna säsongen har ju givetvis varit väldigt annorlunda. Vi är glada över att kunna träna trots en pågående pandemi och de restriktioner som gäller. Ombyte har vi fått sköta på läktaren och vi har tränat på, anpassat övningar och pratat mycket om att hålla avstånd till varandra.
Vi längtar efter att få spela matcher och poolspel mot andra lag i regionen, något vi hoppas kunna göra nästa säsong. Fram tills dess tränar vi på och satsar på att bli bättre som bandyspelare så vi är redo när nästa säsong drar igång.

Fokus på träningarna ligger på att träna mycket skridskoåkning, att öva upp balans och teknik, överstegsåkning och vändningar. Vi tränar också på att hantera klubba och boll, att driva bollen, slå passningar och skjuta. Vi brukar oftast avsluta varje träning med att köra lite matchspel, vilket alltid är lika roligt.

Många av spelarna i laget har hållit på med Bandy några säsonger tidigare, medans andra är nybörjare. Vi försöker anpassa träningarna så att alla får rätt utmaning oavsett hur långt man har kommit i sin skridskoåkning och teknik. Det är fantastiskt att se hur varje barn utvecklas som bandyspelare över tid.

Vi tar alltid emot nya spelare till laget, så är man sugen på att vara med och prova på att spela bandy är man varmt välkommen att komma ner på träningarna på Skarpe Nord.

Hoppas vi ses!

Mer information finner man på: https://www.laget.se/ifkk1112
Eller genom att kontakta ledare Fredrik: fredrik.vakk@ifkkungalv.se

Foto: Johan Spanås