Det är dags för årets första matcher för IFK Kungälv denna helg då det vankas daladans gånger två när Falu BS och Rättvik gästar Bohuslän och Skarpe Nord. 

IFK Kungälv har som bekant tagit ett ställningstagande denna säsongen som innebär att man ej spelar några bortamatcher och därmed blir det något längre mellan matcherna, men nu är det äntligen dags för årets första matcher för ett IFK Kungälv som fortsatt matchar en ung trupp.

- Det är lite som att träna P19 just nu när vi har så unga killar med och på senare tid har vi dessutom fått in tre killar från IFK Vänersborgs P19 i form av Hugo Nyman,Hugo Sjöling samt Jonathan Alm Husberg som blir spännande att följa och det är otroligt kul att följa dom framsteg som görs i laget när vi nu slussar in dom i våran seniorverksamhet. säger IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin.

 

Falu BS är det som står för motståndet på lördag och det är ett lag som förra säsongen tog sig vidare till kvalserien mot Elitserien men föll då på målsnöret och har alltså fått ladda om för att återigen ta sats uppåt. Resultaten har dock varit ojämna såhär långt in på säsongen och vi hittar dalalaget på en sjundeplats i tabellen med 14 inspelade poäng med fem poäng upp till kvalplats och hela 14 poäng upp till serieledarna Örebro SK. Om man kikar närmare på deras spelartrupp så finns det en hel del kvalitet, inte minst i mittfältaren Mikael”Travkungen”Olsson som har en enorm rutin från spel på högsta nivå med klubbar som IFK Vänersborg samt Västerås där det i den sistnämnda klubben blev två SM-Guld (2014 och 2015) och totalt fyra finaler. Nu gör han sin andra säsong i Falu BS som han återvände till efter att ha tillhört klubben under sina första år som seniorspelare och denna säsongen har det blvit totalt 12 poäng för denna fantastiska tvåvägsspelare. Bakom Olsson så finns namn som forna landslagsmålvakten Patrik Hedberg som även han återvände till Falun inför förra säsongen efter 10 år i Hammarby där det blev totalt två SM-Guld för Hedberg, och sedan även Tobias Andersson som har Falun som moderklubb, men varit ute i landet och spelat Elitseriebandy med både GAIS och Sirius.

Poängtoppen i Falu BS 20/21

1. Gustav Backman (13+0=13 poäng)
2. Mikael Olsson (4+8=12 poäng)
3. Elliot Hellström (7+3=10 poäng)

 

 

Givarna duggar tätt den här helgen och på söndag kommer nästa dalagäng på besök då tabelltvåan Rättvik ska skrinna ut på Skarpe Nords is. Säsongen såhär långt har varit positiv för Rättvik med tio segrar och en andraplats i tabellen med 20 inspelade poäng och Rättvik har verkligen gjort ett fantastiskt arbete på senare år och har nu etablerat sig som ett topplag i Allsvenskan där dom redan förra säsongen var snubblande nära att få kvala uppåt. Dom kommer närmast ifrån en hård seriefinal mot Örebro där man hade ledningen med 5-4 i den 85:e matchminuten, men lyckades då släppa in både 5-5 och sedan 5-6 i den 91:a matchminuten. En hård förlust för Rättvik som nu lär vara revanschsugna under helgen och blir en tuff nöt att knäcka för vårat kära IFK Kungälv som får se upp med spelare som nyförvärvet Viktor Hjelm som närmast kommer från spel i Elitserien med Vänersborg samt skyttekungen Tim Stjernström.

 

Poängtoppen i IFK Rättvik 20/21
1. Viktor Hjelm (9+7=16 poäng)
2. Oskar Lundgren (13+2=15 poäng)
3. Tim Stjernström (14+0=14 poäng)

 

- Efter Gripenmatchen senast tog vi ledigt fyra dagar, men vi har sedan dess fått nio träningspass i benen där vi under förra veckan körde riktigt hårt för att killarna ska få upp flåset och försöka komma i form så gott det går, även om vi kanske kommer få det tufft att komma i någon toppform alls denna säsongen. Det ska givetvis bli roligt med matcher igen och dessutom är det två tuffa lag som kommer på besök och våra killar får sig en rejäl utmaning, säger Anders Uhlin

 

 

Avslag för båda matcherna är 15.00 och ni följer matchen på Kungälvposten.se för er som prenumerera på tidningen eller via bandyplay.se för er som köpt grundseriekort eller enskild match.
Fiktiva biljetter, korv o kaffe finns som alltid att som stöd till IFK att köpa via swish. Matchbiljett 50 kr, korv 20 kr och kaffe 20 kr till nr 123 420 6652

Foto: Johan Spanås


HEJA KUNGÄLV!