Nykomlingen Jönköping Bandy, (JB) gästar på lördag 23 januari Skarpe Nord för match mot IFK Kungälv.

Jönköping tog förra säsongen åter klivet till allsvenskan efter några år i division 1 genom en andraplats i kvalet efter suveränen UNIK från Uppsala. Klivet togs på Surtes bekostnad då lagen hamnade på samma poäng men Jönköping hade betydligt bättre målskillnad och gick vidare.

I årets allsvenska har laget överraskat genom flera segrar och i helgen som gick besegrades Ljusdal på lördagen och oavgjort mot Västanfors på söndagen hemma på Råslätts IP. En arena där IFK har både goda och mindre goda erfarenheter genom åren.

Jönköping har likt Kungälv valt att vara restriktiva med matchandet för att minska smittspridningen men nu möts lagen på Skarpe Nord och det blir en förhoppningsvis spännande batalj. Laget innehåller flera namnkunniga lirare som Jimmie Magnusson, Oskar Davidsson och Amerikanen Daren Richardsson. Daren med några säsonger i Vetlanda BK får väl antas vara pappa i laget och stötta de övriga vilket ser ut som att han gör med bravur. JB har kommit för att stanna och hade säkert så gjort även om säsongen inte varit en stängd serie.

IFK har som sagt genom åren haft ett otal drabbningar med JB (tidigare Järhaga för den minnesgode läsaren) och förlorat flera nyckelmatcher på främst Råslätts IP men även på Skarpe Nord. Nu skall dock IFK visa var skåpet skall stå.

- Vi fortsätter att jobba tillsammans med spelarna och lär oss rätt saker och siktet är inställt på att göra en bra match med poäng inspelade, säger tränare Uhlin .

Laget tas ut under fredag kväll efter träning och vilka som spelare vet vi först då.

- Vi skall blir mer effektiva på våra chanser samt inte bjuda på något så som vi gjorde mot Rättvik, då vinner vi, avslutar Uhlin.

Avslag är 18:15 på grund av att KS Bandy har match i elitserien innan denna match och ni följer denpå Kungälvposten.se för er som prenumerera på tidningen eller via bandyplay.se för er som köpt grundseriekort eller enskild match.
Fiktiva biljetter, korv o kaffe finns som alltid att som stöd till IFK att köpa via swish. Matchbiljett 50 kr, korv 20 kr och kaffe 20 kr till nr 123 420 6652

Foto: Johan Spanås